Ľuboš Blaha: Kiska kudarcot vallott és le kellene mondania

Andrej Kiska államfő kudarcot vallott és le kellene mondania – mondta ma Ľuboš Blaha (Smer-SD) képviselő a TA3 televízió A politikában (V Politike) című vitaműsorában. 

 

“Kiska többször is adót csalt, ami nemhogy szlovákiai de a modern európai történelemben sem történt meg elnökök körében.” – Blaha szerint ez hatalmas bukás és botrány, szerinte az annyira komoly ügy, hogy az államfőnek kellene mondania.

 

A képviselő szerint abszurd, hogy az államfő az adóügyébe belevonta Robert Fico miniszterelnököt is annak érdekében, hogy maffiaállamnak nevezze országát. Megjegyezte, hogy a Bašternák-ügyben Kiska korábban felelősségvállalást kért, de ő maga nem tett így.

 

Ezzel egyetértett Peter Pčolinský (Sme rodina) képviselő is, aki szerint az elnöknek elég nagy adóproblémai vannak. Jaroslav Paška (SNS) is elvárja az államfőtől, hogy részletesebben magyarázza meg az egész ügyet, de szerinte jó volna először megvárni a vizsgálat végét és azt követően értékelni.

 

Az SaS padsoraiban ülő Martin Klus képviselő is részletesebb magyarázatot vár, viszont szerinte amikor a kormány több korrupciós üggyel is vádolja az államfőt akkor felmerül a kérdés, nem próbálnak-e ezzel újra elrejteni valamit a kormánykoalíción belül. Klus szerint a több embernek is vállalnia kellene a felelősséget ha beigazolódnak a vádak, de nem csak az államfő adóügye esetében.

 

Teraz.sk
kép: aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »