Löw tudja, mire kell figyelniük

Löw tudja, mire kell figyelniük

A Magyarország–Belgium mérkőzésen kívül vasárnap még két nyolcaddöntőt rendeznek az Európa-bajnokságon: 15 órakor a házigazda franciák Írországgal, 18 órakor pedig a világbajnoki címvédő németek az eddig remek játékot bemutató Szlovákiával csapnak össze.

Nem gondol az írek bosszújára a francia kapitány. Írországot 2009-ben Franciaország ütötte el a világbajnoki részvételtől, a pótselejtezőn Thierry Henry kezezett a gólja előtt. Deschamps szerint nem elég, ha valakinek harcos szelleme van a futballban: azt kamatoztatni is kell a pályán.

„Az emberek mindig a híres harci szellemről beszélnek. Sokakban kétségtelenül megvan, aztán kimennek a pályára, kiadják magukból, ami csak van, de ennyi. Előnyt jelent, ha valaki pluszban motivált, de ez önmagában nem ér sokat. Az írekben is látom a harci szellemet, most viszont csak abban vagyok biztos, hogy iszonyú nehéz meccsre kell ellenük számítanunk” – nyilatkozta Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya.

Az ír válogatott egyik védője arról beszélt: tudja, hogy nem ők a nyolcaddöntő esélyesei, de eddig is a szakma várakozásain felül szerepeltek a továbbjutással. „Tudjuk, mennyire fontos ez a mérkőzés, ráadásul pont a házigazdákkal kerültünk össze. Az emberek szerintem már azt se gondolták, hogy a csoportunkból továbbjutunk, erre tessék, itt vagyunk. Az edzőnk is megmondta, az eddigi meccseinkből merítünk erőt. Jó keretünk van, a csapatszellem kiváló, ez biztosan segíteni fog” – fogalmazott Richard Keogh.

A világbajnoki címvédő németek egy szégyenfoltot kell, hogy eltüntessenek: a felkészülés során Augsburgban 3-1-re kikaptak Szlovákiától. A német válogatott szövetségi kapitánya szerint a kontratámadásokra kell figyelni a mérkőzésen. „A szlovákok remek ellentámadásokat vezetnek, sok hasonlóságot látok a lengyelek játékával. Erős a védelmük, jól helyezkednek, egy az egy elleni szituációkban is rendkívül erősek. A kontrákat mindig a szélekre vezetik ki, de rengetegszer szerepet kap Marek is, aki a legjobb játékosuk. Szóval igen, sok a hasonlóság Lengyelországgal” – mondta Joachim Löw.

Szlovákia a legjobb harmadik helyezettként jutott tovább. Kapitányuk szerint a védekezésre kell helyezniük a hangsúlyt a németek ellen. „Azt nem hiszem, hogy a németek a meccs végén ugyanúgy nyomnak majd minket, mint az angolok, de erős védelmet kell építenünk, anélkül semmit nem ér az egész. Amikor csak elértünk valamit, és szerintem mostanában sok mindent értünk el, mindig a csapatmunka miatt sikerült, a csapatszellem egyik erősségünk. Vannak olyan játékosaink, akik akár az egész mérkőzést a mi javunkra fordíthatják” – jegyezte meg Jan Kozak.

A németeknél valószínűleg pályára léphet az eddig kisebb sérüléssel küszködő Boateng, aki Joachim Löw szerint nagy erőssége lesz a német csapatnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »