Lovas István: Soros-támogatású szélessáv Nagy-Britanniában

Lovas István: Soros-támogatású szélessáv Nagy-Britanniában

]]>THE TIMES]]>

George Soros befektetése után a hat évvel ezelőtt útjára indított, Hyperoptic nevű vállakozás, a British Telecommunications (BT) teljesen üvegszálas versenytársa újabb 100 millió dollárt szerzett ahhoz, hogy kétmillió brit otthont és üzleti vállalkozást kapcsolhasson össze. 

A 28 városban maximálisan 1 gigabit sebességű csatlakozást biztosító cég négy európai bank – a BNP Paribas, az ING, az RBS és az NIBC – konzorciumától tett szert a kölcsönre. 

A Hyperoptic a Quantum Strategic Partners nevű magánbefektető által vezetett cégtől kapott tőkebefektetést 2013-ban. 

A cég elmondta, terméke abban különbözik riválisaitól, hogy üvegszáloptikai összeköttetést biztosít egészen az adott otthonig és nem réz vagy hibrod csatlakozásokat használ már meglévő telefon- és internetkapcsolatok felhasználásával. 

Hírdetés

A Hyperoptic hálózata 1000 Mbps sebességet ígér, ami ma a leggyorsabb szélessávú összeköttetés az Egyesült Királyságban. 

A Hyperoptic akkor tette bejelentését, amikor Nagy-Britannia reklámfelügyelete közölte, mérlegeli, hogy megtiltsa-e a BT-nek, a Sky-nak és a Virginnek, hogy azok ajánlataikban az „üvegszálas szélessáv” szolgáltatás nyújtását említsék akkor, amikor a kábelnek csak egy része üvegszáloptika. 

Lovas István – ]]>www.demokrata.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »