Lovas István: Soros migrációs hálózatának leleplezése

Lovas István: Soros migrációs hálózatának leleplezése

]]>ZeroHedge]]>

Az amerikai portál ismerteti Francesca Totolónak az olasz ]]>LucaDonel]]> honlapon bemutatott kutatását Soros migránssegítő hálózatáról, és egy az egyben mellékeli az olasz eredetiben bemutatott kapcsolati táblázatot.

Miért van migránsválság a Földközi-tengeren? Miért vesznek abban részt az NGO-k? – teszi fel a kutató a kérdéseket, és azzal felel, hogy azért, mert a nyílt határokat követelő aktivisták és szervezetek hatalmas hálózata van mögöttük, s ezek legnagyobb részét George Soros Nyílt Társadalom Alapítványa közvetlenül pénzeli, illetőleg koordinálja.

Törvénytelen mindez? – teszi fel a kérdést Totolo. Nem – felel, mert a politikai aktivizmus a demokratikus társadalmak lényeges része. Csakhogy ez olykor túlságosan messzire megy és a célkitűzések irreálisak.

A cikk, illetve a mellékelt kapcsolati táblázat bemutatja, a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok miként működik együtt az Associazione Carta di Romával (ACR – Római Karta Társasága).

Az ACR-t 2011 decemberében hozták létre, hogy tájékoztatást nyújtson a migrációról. Velük szorosan együttműködik az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, a Nemzetközi Migrációs Szervezet és a Faji Megkülönböztetés Elleni Országos Hivatal. Magát a Római Kartát átírták úgy, hogy ott minden fogalom a politikai korrektséget tükrözze vissza, és korlátozták azon szavakat, amelyeket nem megfelelőeknek találtak, amikor egy hír egy állampolgárság nélküli vagy külföldi országban lévő személyről szól. E karta feleslegesnek tartja említeni például az olyan személyek nemzetiségét, akik Olaszországban bűncselekményt követtek el.

Hírdetés

A cikk ezután részletesen foglalkozik számos, a kapcsolati táblázaton megtalálható NGO-val és azok együttműködésével. Így ismerteti az ASGI (Migrációs Jogi Tanulmányok Egyesülete) ténykedését, és hogy az miként járult hozzá az egyes európai országok és az EU migrációs, menedékjogi és állampolgársági törvényeinek megfogalmazásához, miként támogatta a politikai párbeszédet és az idegenek politikai védelmét. Az ASGI-t a Nyílt Társadalom Alapítvány hozta létre és közvetlenül pénzeli.

Az ASGI-projektek igen erősen összpontosítanak Magyarországra. A migránsszállító szervezetekkel – mint a Sea-Watch, amely a Földközi-tengeren jelenleg is migránsokat szállít Európába – fenntartott kapcsolatait a cikk részletesen ismerteti.

A 11 nyomtatott oldal terjedelmű írás záró részében aláhúzza, a Nyílt Társadalom elsősorban azt akarja elérni, hogy a diszkrimináció elleni törvények segítségével megszüntessék a határokat és lehetővé tegyék a korlátlan migrációt. Itt egy olyan komoly és alapos kutatásról van szó, amely megérné a teljes szöveg lefordítását és terjesztését.

Lovas István  – ]]>www.demokrata.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »