Lovas István: „Ki akarja George Soros bőrét?”

Lovas István: „Ki akarja George Soros bőrét?”

]]>THE JERUSALEM POST]]>

Az izraeli The Jerusalem Post francia honlapján e címmel jelent meg egy Tibor Krausz által jegyzett írás.

A cikk leadje: „Az amerikai-magyar milliárdos által alapított budapesti Közép-európai Egyetemet Orbán Viktor nacionalista kormánya bezárással fenyegeti”.

Csak olvasóink emlékeztetésére: Netanjahu izraeli miniszterelnök kormánya jó néhány Soros-vircsaftot fenyeget bezárással ott, ahol ezt a lapot szerkesztik. Hogy ők „Soros bőrére” vadásznak-e, arról nálunk még nem született cikk. De tudtunkkal máshol sem.

Krausz, a lap magazinjának állandó tudósítója nem kevesebb mint 14 nyomtatott terjedelemben ismétli el mindazt a klisét, amelyet a Soros védelmében írt cikkek ezreiből eddig már megtudhattunk.

A fenti állítás alól kivétel van.

Hírdetés

Az első: a pro-Soros cikk mentegetni akarja a milliárdost azon saját vallomása alól, mely szerint „segített egy fasisztának zsidók javai eltulajdonításában” az auschwitzi deportálások idején. Krausz is úgy írja, hogy Soros azt „bevallotta”. Majd így folytatja: „Ez a múltja bumerángként ütött vissza neki, és olyan vádakat szült, melyek szerint együttműködött a nácikkal. De ezt sohasem bizonyították”.

Akinek mindehhez további kommentár kell, büntetésből végigolvashatja Krausz 14 oldalas irományát.

A másik atipikus szövegrész viszont már érdekesebb. Ebben a szerző azt írja Soros állítólagos Izrael-, illetőleg cionizmusellenességéről, hogy az nem igaz. Állítása szerint a CEU például egyáltalában nem Izrael-ellenes. Ennek bizonyítéka, fogalmaz, hogy tíz éven át, 2009-ig egy izraeli rektor vezette, mégpedig Jehuda Elkana magyar zsidó történész, és „számos izraeli professzor” tanít ezen az egyetemen. Mint Shlomo Avineri politológia professzor, aki egyebek között az izraeli külügyminisztérium főigazgatója volt a Rabin-kormány idején.

Lovas István – ]]>www.demokrata.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »