Lovas István: Gyomorforgató nyüszítés Trump varsói látogatása miatt

Lovas István: Gyomorforgató nyüszítés Trump varsói látogatása miatt

Eddig minden olyan hurrá volt, amikor a korábban és közben is az EU egységét imádó magországok a kelet-európai proli országokat – akik évtizedek óta engedelmesen tűrik, hogy proli élelmiszert szállítsanak nekik megtévesztő csomagolásban – bele akarták rúgni egy kétsebességes Unió alsóbbrendű zacskójába, nehogy ott büdösködjenek nekik az elitek golfklubjában. Az itteni tudjuk kik örömmámora mellett, hiszen mindez Magyarország érdekei ellen van.

Most az ujjongóknak a képére fagyott a mosoly, hogy Donald Trump amerikai elnök a hamburgi G20 csúcs előtt nem Berlinbe, Párizsba vagy Londonba látogat, hanem a lenézett altömb legnépesebb országa, Lengyelország fővárosába.

Ráadásul Trump éppen akkor látogat Varsóba, csattannak fel, amikor ott térségünk érintett, 12 országa tart tanácskozást a Három Tenger (Balti-tenger, Fekete-tenger, Adriai- tenger) Kezdeményezésről.

A német neokonzervatív Die Weltnek nagyon ]]>nem tetszik ]]>az sem, hogy Trump amerikai elnök ma Varsóban valószínűleg olyan beszédet fog mondani, amely a lap szerint segíti az Európai Unió kettészakadását azzal, hogy támogatni fogja a Három Tenger kezdeményezést.

Ugyanerről]]> ír ]]>az előbbi laphoz hasonló gondolkodású amerikai Politico brüsszeli szerkesztésű portálja, amely annak a félelmének ad hangot, hogy Trump varsói beszéde „bonyolultabbá teszi” az EU-nak azt az erőfeszítését, hogy fellépjen a lengyel kormánynak az igazságügy és a sajtó megszorítására irányuló erőfeszítéseivel szemben. A szokásos nóta persze: populisták és a többi baromság és hazugság, mint a Magyarországon elnyomott ellenzéki média, amely rettegésében öncenzúrázza magát.

Egy, csak egy legény van a talpon a főbb sodratú médiavidéken, amely a tőle megszokott higgadtsággal, tekint minderre. A független, talpnyalástól mentes ]]>Deutsche Wirtschafts Nachrichten]]> ezzel a címmel ír erről a fajsúlyos varsói látogatásról: „Az USA a kelet-európaiak erős blokkjáért az EU-ban”.

Az EU válságában a kelet-európaiak és az USA érdekei több fontos ponton találkozhatnak. Fontos kezdeményezés ezzel összefüggésben a Visegrádi csoport (V4) mellett az úgynevezett „Három tenger kezdeményezés” (TSI – angol kezdőbetűkkel). A tagok Lengyelország mellett „Szlovákia, Csehország, Magyarország, Szlovénia, Észtország, Lettország, Litvánia, Horvátország, Románia Ausztria és Bulgária”, sorolja a hírportál a résztvevőket.

Ezen országok mindegyikénél közös, hogy nem akarják a németek uralmát az EU-ban. Köszönhetően Trumpnak a nagy uniós országoktól, elsősorban Németországtól való elidegenedésének, új szövetségek alakulnak ki, amelyek közös értékekre is fektetik a súlyt: a kelet-európaiak, akár Trump és az amerikai republikánusok, értékkonzervatívok és elutasítják a bevándorlást idegen kultúrákból.

Trump szlovén felesége révén amúgy is kötődik e térséghez. Amely a TSI révén elsősorban gazdaságilag kíván érdekszövetséget létrehozni és integrálódni.

Lovas István – ]]>www.magyaridok.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »