Lovas István: George Soros és Orbán Viktor

A Soros-csoportok megtámadják a nemzeti demokrácia erősítésének tervét.

A visegrádi négyek javaslatokat állítanak össze, hogy visszavegyenek az Európai Uniónak adott hatalomból a lengyel, magyar, szlovák és cseh kormány javára. A V4-eket azonban támadják a „George Soros globalista milliárdos által finanszírozott civil szervezetek”.

A V4 államok egy ennek megfelelő értelmű közös dokumentumon dolgoznak, amellyel a római nyilatkozatot akarják módosítani és azt a római szerződés aláírása hatvanadik évfordulóján, márciusban kívánják benyújtani.

Elsősorban a varsói és budapesti kormány ütközött több esetben Brüsszellel az elmúlt időkben és azon dolgozik, hogy erre válaszul növelje a visegrádi országok együttműködését.

Katarzyna Pelczynska-Nalecz, a lengyelországi Stefan Batory Alapítványnál működő Nyílt Európa Program igazgatója azért panaszkodott, mert „a tagállamok szuverenitásának erősítése káros Lengyelország európai pozíciójára nézve”.

A Stefan Batory Alapítványt Soros hozta létre és a nyílt társadalom alapítványoktól kap pénzt. Soros – írja a Trump elnökhöz rendkívül közel álló Breitbart – európai integrációt és nyitott határokat akar.

Magyarországon a Soros-féle Közép-Európai Egyetem meghívott tanára, Csehi Róbert kijelentette, hogy „a legtöbb esetben az EU-ban felmerült problémákért a kormányközi intézményeket és a tagállamokat hibáztatják.” Azt ajánlja, hogy Orbán próbáljon meg koalíciót létrehozni az Európai Tanácson belül, ha nem elégedett az EU-s döntéshozatallal.

A cikk ismerteti, hogy a magyar miniszterelnök és külügyminiszter miként bírálta Sorost, mint aki meg akarja dönteni a kormányt.

SOROS: A bűnbak visszatérte

EURACTIV

Hírdetés

Joel Schalit izraeli-amerikai újságíró Sorost védő cikke ezt a címet kapta a brüsszeli szakportálon.

Az így kezdődik:

„Ha neve Bill Gates lenne, másként bánnának vele. De miután évtizedeken át az összeesküvés-elméleteket szövögetők bűnbakja volt, a korábbi nevén Schwartz Györgyöt – akit úgy is ismernek, mint a magyar–amerikai emberbarátot – most már ennek megfelelően kell bevetni.

Rutinszerűen támadják, amiért liberális ügyeket és civil szervezeteket támogat az USA-ban és Európában. A milliárdos holokauszt-túlélőt a Cion bölcseinek jegyzőkönyve karikatúrájává alakították át.

Kevés európai vezető jobb abban, hogy Sorosnak ezt a szerepet jelölje ki, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök. A Soros elleni támadásairól jól ismert populista miniszterelnök a Nyílt Társadalom alapítóját hajlamos úgy tekinteni, mint az ország egyetlen ellenzéki vezetőjét.”

Orbán Viktoron tovább lovagolva Schalit azután azt írja, hogy pénteken a miniszterelnök még súlyosabb kijelentést tett, mert most már azzal vádolta Sorost, hogy összeesküdve az EU-val elárasztja menekültekkel Európát és ezzel „zsidó látószöget adott a menekültválságnak.”

„Ha más korban élnénk, akkor az ilyen kijelentéseket egy maradi politikus paranoid fantáziájaként lehetne leírni.” De ma már az ilyen kijelentések kezdenek ismét fősodratúvá válni. (Az „ismét” természetesen Hitler idejére utal.) Majd azt írja, Orbán Rotschild helyett használja a Soros nevet.

Nem véletlen, írja később, hogy Marine Le Pen most a francia zsidóknak azt mondta, ha francia elnök lesz, nem tarthatják meg izraeli állampolgárságukat is. (Tény: Le Pen azt mondta, egyetlen francia állampolgár se tarthatja meg nem európai államból származó másik állampolgárságát, beleértve az amerikait és izraelit. De a Schalitok álhírgyártói magatartása mindennapos a fősodratú médiában a gyűlölet és káosz növelése érdekében.)

Szerencsére viszont van remény Magyarországon Botka László megjelenésével, aki majdnem olyan népszerű, mint Orbán.

Ezután jön az orosz beavatkozási a francia elnökválasztási kampányba és Európa más országaiba. Majd belerúg a V4-ekbe, mert több szuverenitást akarnak.

(Megjegyzés: ilyen erős támadás az Orbán Viktort naponta tucatszor támadó nyugati sajtóban még nem jelent meg a magyar miniszterelnök ellen Soros-ügyben.)

Lovas István – www.demokrata.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »