Lovas István: Elhallgatott hírek 224. / Nemzetközi sajtószemle

Marine Le Pen: „Az euró az EU kése az emberek hátában”.

RUSSIA TODAY

A francia elnöki székért kampányoló Marine Le Pen a BBC-nek adott interjújában azt mondta, hogy az euró „olyan kés, amelyet az EU vág az emberek hátába aért, hogy arra menjenek, amerre nem akarnak”.

A Nemzeti Front elnöke kijelentette még azt is, hogy az Európai Uniónak gyökeresen meg kell változnia és felhagynia autoriter jellegével, mert ha nem „belehal”.

(Ami vonzó opció.)

Zimbabwei kormány az USA ottani nagykövetének: „Kösd fel magad egy banánfára!”

THE HERALD

Zimbabwei kormány az USA ottani nagykövetének: „Kösd fel magad egy banánfára!”

George Charamba, zimbabwei tájékoztatásügyi miniszter, jelenti a zimbabwei napilap, azt üzente a hararei amerikai nagykövetnek, hogy „Azt hiszi, uralkodhat felettünk. Menjen innen és kösse fel magát egy banánfára”.

Harry K. Thomas („afro-amerikai”) nagykövet (akit még az Obama-kormány nevezett ki 2015-ben) ugyanis bírálta, hogy az országban megsértik az emberi jogokat. (A mellékelt fotón Charamba látható.)

Charamba azt is mondta, hogy a nagykövet „egy szörnyű kor hagyatéka”.

Az erről beszámoló cikk bevezető mondata így hangzik:

„Az Egyesült Államok a legkevésbé van abban a helyzetben, hogy a zimbabwei emberi jogi helyzetről megjegyzéseket tegyen tekintettel arra, hogy az emberi jogok megsértésében világelső”.

/Kedves szókimondás. Szijjártó Péter visszafogottságát mutatja, hogy Goodfriendnek nem ajánlott akácfát./

Amerikai neokonok sokkban: ma reggel „rendkívül szívélyes” telefonbeszélgetés Trump és Hszi Csin-ping között

THE WASHINGTON POST

THE WALL STREET JOURNAL

Magyar idő szerint ma kora reggel Donald Trump amerikai elnök és Hszi Csin-ping kínai elnök „rendkívül szívélyes” telefonbeszélgetést folytatott, mint a Washington Post ezt a róla szóló beszámolójának kezdő mondatában kiemeli.

A Fehér Ház közleményt adott ki, amely szerint az amerikai kormány továbbra is elkötelezett az „egy Kína” politikája mellett, amelyről Richard Nixon és Mao Ce-tung állapodott még meg. Ez kizárja Tajvan diplomáciai elismerését.

Mindkét elnök meghívta egymást országába teendő látogatásra.

A telefonhívás az előtt történt, hogy Abe Sinzo japán miniszterelnök ma megérkezik Washingtonba.

A beszámoló emlékeztet arra,  hogy decemberben Trump megtörve a protokollt, telefonon beszélt a tajvani vezetővel.

Hírdetés

Majd amikor Peking ezért bírálta, nyilvánosan megkérdőjelezte, vajon az „egy Kína” politika az Egyesült Államok érdekében áll-e.

Trump további, Kínát provokáló twitter-üzenetet írt.

Ugyanerről a totális fordulatot jelentő szívélyes beszélgetésről tudósít a WSJ is (link szintén csatolva).

A kommentelők tömege őrjöng, de különösen a totálisan neokon, háborús héja WSJ-ben.

Azt írják, Trump áruló, lefeküdt a komcsiknak (oroszoknak és a kínaiaknak), nem véletlen, hogy a Trump toronyban az egyik bérlő a Bank of China; álljon fel elnöki székéből, stb.

Az USA orosz nyelvű tévécsatornát indít a Kreml ellen

NTV

Az amerikai Szabad Európa Rádió új, 24 órán át híreket sugárzó, orosz nyelvű tévéadót indított meg.

A „Jelen” nevű adó interneten bárhol nézhető Litvániától Kazahsztánig és azokon túl is.

Ukrajnában, Grúziában, a balti államokban és Németországban, valamint más országokbans kábelen és műholdas antennával  is fogható.

Célja, nyilatkozta főszerkesztője, hogy „alternatívát nyújtson a dezinformációnak és hazugságoknak, amelyeket olykor az orosz, államilag finanszírozott médiumokban látunk.”

/Természetesen az új orosz csatorna államilag finanszírozott lesz. Miután egy ilyen adót nem lehet egyik napról a másikra felállítani, egyértelmű, hogy a projektet Barack Hussein Obama elnöksége idején indították meg./

Putyin: rangos európai médiumok manipulálják a nyilvánosságot

SPUTNIK DEUTSCHLAND

„A legrangosabb európai médiumok a nyilvánosság manipulációs eszközeivé váltak, és az információs háború már a mindennapoké”.

Ezt írta Putyin orosz elnök abban az üdvözlő táviratban, amelyben az olasz La Stampa napilapnak küldte el jókívánságait és gratulációját annak 150 éves fennállása alkalmából.

Hangsúlyozta: „A La Stampa mintája az újságírás hagyományos értékeinek. A kiadó teret enged különböző nézetű embereknek és jó lehetőséget ad a konstruktív vitára”, olvasható a táviratban.

Ugyanakkor kritikusan megjegyezte, hogy „a pártos médiumok inkább az események torz képét nyújtják kevesek érdekében… A téves információk nem csak az egyes emberek sorsát teszik tönkre, hanem egész államok politikai tájékát is.”

Pán-európai petíció a Soros-szervezetek kitiltásáért

CITIZENGO

A CitizenGO olyan aktív polgárok közössége, akik az életet, a családot és az alapjogokat védelmezik világszerte.

Ma tagjainak küldött kör e-mailben jelezte, petíciót intéz minden európai kormány külügyminiszteréhez, hogy figyelembe véve Magyarország úttörő hozzáállását a Soros-féle civil szervezetekhez, „söpörjék ki” „a Soros Alapítvány bábjait országukból”.

A petíció bevezetőjében leírja, hogy ki is George Soros és miként akar világszerte kormányokat destabilizálni, beleértve a magyar kormányt.

Magyarországnak elege lett az ilyenfajta „filantropizmusból”, szögezi le a CitizenGO.

Ezért kéri az európai országok külügyminisztereit, Magyarország lépéseit kövesse elsősorban a Soros Nyílt Társdalom Alapítványa által finanszírozott civil társaságokat illetően, amelyek világszerte több mint hetven országban vannak jelen és „jóindulatú külső megjelenésük ellenére szuverén nemzetek demokratikus intézményei létezését fenyegethetik”.

A CitizenGO kéri a külügyminisztereket, a magyar példát követve vizsgálják meg és szükség esetén zárják ki országukból a Soros-pénzen működő szervezeteket, amelyek küldetése és gyakorlata magában foglalja az alábbiak bármelyikét:

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/peticio-soros-szervezetek-kitiltasaert

Lovas István – www.lovasistvan.hu

 

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »