Lovas István: Elhallgatott hírek 200. / Nemzetközi sajtószemle

Conchita Wurst a Bundeswehr főfelügyelőnője lesz.

MORGENMAGAZINE

„Dr. Ursula von der Leyen német védelmi miniszter asszony mai sajtókonferenciáján bejelentette, hogy a volt osztrák énekesnő és transzvesztita művésznő, Conchita Wurst a német hadsereg főfelügyelőnője lesz”, jelenti a magazin, hozzátéve, hogy a jövőben hasonló helyekről akar meríteni, hogy áthidalja az emberhiányt a hadseregben.

Tavaly több felhőkarcoló épült a kínai Sencsen városban, mint az USA-ban és Ausztráliában együttvéve

CHINA RADIO INTERNATIONAL

A magas épületek és a városi környezet tanácsa (Council on Tall Buildings and Urban Habitat) legfrissebb statisztikai adatai azt mutatják, hogy 2016-ben világszerte összesen 128 felhőkarcoló építése fejeződött be. 2015-ben ugyanez a szám 114 volt. Az egyesült államokbeli székhelyű tanács meghatározása szerint a 200 méternél magasabb épületek számítanak felhőkarcolónak.

A 2016-ban épült 128 felhőkarcoló közül 84 Kínában található. Az elmúlt tíz évben Kína mindig a ranglista élén szerepelt.

A kínai városok közül a 18 millió lakosú Sencsenben tavaly épült a legtöbb, szám szerint 11 felhőkarcoló. Ez a szám nagyobb, mint az Egyesült Államokban és Ausztráliában épült felhőkarcolók együttvéve. A dél-kínai Sencsen város elektronikai iparáról ismert, és ingatlanpiaca tavaly a legélénkebb volt Kínában. A kínai városok közül Csungkingban épült a második legtöbb felhőkarcoló. A harmadik helyen álló Kantonban tavaly fejeződött be a pénzügyi központ építése, amely 111 emeletes és rendkívül gyors liftet kapott.

Hírdetés

Hírek az apartheid/megszálló/terror országból

  • A szíriai légierő figyelmeztette Izraelt, hogy válaszolni fog, miután izraeli gépek bombázták a Damaszkusztól nyugatra fekvő Mezzeh katonai repülőteret.
  • Szíria azzal vádolta a zsidó államot, hogy a terrorizmust támogatja.

    A repteret több robbanás rázta meg, jelenti a Russia Today.

  • Az amerikai hírszerzés a Haaretz információja szerint arra figyelmeztette az izraeli hírszerzést, hogy ne osszanak meg értesüléseket a Trump kormány hírszerzésével, mert az azokat továbbíthatja a Kremlnek, ahonnan pedig egyenes az út Iránba. /Megjegyzés: ezek tényleg megőrültek./
  • Izrael fővárosa Tel-Aviv, jelentette ki James Mattis, akit Trump a Pentagon élére jelölt. Ezt Mattis meghallgatásán mondta a szenátus fegyveres szolgálatokért felelős bizottsága előtt, olvasható a Haaretz-ben. /Azaz ellene ment Trump akaratának, hogy az USA nagykövetségét a megszállt Jeruzsálembe költöztessék át./
  • Prágai hírszerzői pofon az USA hírszerzésének Trump-ügyben

    RFE/RL

    A Respekt nevű cseh oknyomozó magazin cseh hírszerzési forrásokat idézve azt írta, semmi bizonyíték nincs arra nézve, hogy Donald Trump ügyvédje tavaly a cseh fővárosban járt és ez „csapást jelent” annak az alá nem támasztott szövegnek, mely Oroszországot vádolja, hogy kompromittáló anyagot tart a kezében a milliárdos politikusról.

    Az ügyvéd maga, Michael Cohen már korábban tagadta, hogy Prágában orosz ügynökökkel találkozott volna a 2016-os elnökválasztás befolyásolása ügyében és közölte, soha nem  járt a cseh fővárosban.

    Egy hírszerző közölte azt is, a cseh elhárítás egyetlen egy ilyen találkozóról nem tud.

    /Ami még nagyobb súlyt ad a hírnek az az, hogy ezt az amerikai kormány szócsöve, a SZER/Szabadság Rádió közölte./

    www.lovasistvan.hu

     


    Forrás:flagmagazin.hu
    Tovább a cikkre »