Lovas István: Elhallgatott hírek 194. / Nemzetközi sajtószemle

A facebook Soros által támogatott hálózatra támaszkodik a cenzúrában.

NEO PRESSE

„Hallott már a Nemzetközi Tényellenőrző Hálózatról (IFCN – International Fact-Checking Network)?” kezdi cikkét a hírportál, amely hosszabb cikkében ismerteti, hogy „a CIA-származék és adatbányász facebook vállalkozás” miként akarja majd kiszűrni, illetőleg kicenzúrázni az „álhíreket”.

A pontos tények a cikkre kattintva olvashatók el. Ott egy helyen George Sorost (bocsánat, a Stockholm-szindrómás csúszómászó névhamisítók kedvéért: „Soros György, a magyar származású…”) így aposztrofálja: „színes forradalmár, politikai fülbesúgó, civilszervezet-guru és migránsszállító”.

Amerikában tilos a média tulajdonviszonyairól beszélni

PEOPLE’S DAILY

Az Egyesült Államok saját magát a demokrácia és a sajtószabadság terén mintaként mutatja fel. Más országokat bírál e tekintetben és beavatkozik belügyeibe, indítja a kínai lap véleménycikkét, amely megvizsgálja az amerikai média helyzetét és befolyását.

Amerikában az olyan fontos témák, minthogy „kinek a kezében van a média” és „kit szolgál a média”, tabutémák. Ami azt mutatja, hogy a sajtószabadság ideológiai szélhámosság, vonja le a következtetést Dai Lina, a Sanghaji Társadalomtudományi Akadémia újságírási intézetének alelnöke.

A vidéki Trump szavazók véleménye a liberálisokról: “undorítóak és veszélyesek” (NYT)

THE NEW YORK TIMES

Az Iowa állambeli Knoxville-ből tudósít a vezető amerikai lap arról, hogy „Miért szavazott a vidék Amerikája Trumpra” címmel.

Az ott élők rühellik a liberálisokat és úgy gondolják, azokat csak a városiak érdeklik.

Hírdetés

A liberálisokat „undorítóaknak, félre tájékozottaknak, gyengéknek, sőt veszélyeseknek” tekintik.

„Kegyeskedő nyöszörgésekkel nem lehet a terror ellen küzdeni”

BASLER ZEITUNG

írja a svájci lap. „Gyermekded toleranciarituálénak” nevezi azokat a módszereket, amelyeket uniós vezetők és uniós országok vezetői gyakorolnak szalafista halálkultusz gyakorlók ellen.

Felidézi, hogy egy ilyen hívő, a 9/11-es terrortámadás kitervelője miként mondta el, hogy saját maga miként vágta le Daniel Pearl-nek, a Wall Street Journal tudósítójának a nyakát: „A legnehezebb volt a nyaki csigolyához férni. Maga a megölés Allah uralmának és hatalmának megnyilvánulása volt”.

Ilyen terroristákkal szemben akar Jean-Claude Juncker olyan szövegekkel fellépni, mint ami kijött belőle a berlini karácsonyi mészárlás után: „A gyűlöletnek és a terrornak nincs vallása, nincs neme, nincs származási országa. Az együtt élés és nyitottság a legjobb fegyver a terrorral szemben.”

Amivel Juncker összefoglalta az európai vezetők mantráját. Ezzel majd le fogja fegyverezni a terroristákat, veti oda gúnyosan a lap.

Az Oroszország elleni szankciók miatt Európa iszonyatos árat fizet

A TAGESANZEIGER nevű svájci lap egy friss osztrák tanulmányról számol be, amely szerint csak 2015-ben az Oroszország elleni szankciók 17,6 milliárd eurót emésztettek fel és 400 000 munkahely veszett el miattuk.

„Izrael megcsapolja a menedékkérők fizetését”

címmel a német JUNGE FREIHEIT jeruzsálemi tudósításában arról számol be, hogy az izraeli törvényhozásban elfogadott törvény értelmében a jövőben minden, munkát végző menedékkérőnek fizetése egyötödét egy alapba kell befizetnie, amelyet csak kiutazásakor kap vissza.

A mocskos CNN-en Assange-t „pedofilnek” nevezték – most helyesbített

Phil Mudd volt CIA, FBI és Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanács-elemző hazudott. „Nyilván ezért fizeti őt a CNN”, teszi hozzá a SPUTNIK News.

A WikiLeaks-alapító Assange-ról beszélve Mudd azt mondta, hogy pedofil.

Most a CNN bocsánatot kért azzal, hogy Assange-t Svédországban akarják bíróság elé állítani nemi erőszakért, de az áldozat „nem kiskorú”. (Assange tagadta az erőszak vádját.)

www.lovasistvan.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »