Lovas István: Elhallgatott hírek 192. / Nemzetközi sajtószemle

„Egy Mohamed nevű migráns súlyosan fogyatékos nőt akart megerőszakolni – a média hallgat”

WORLD NEWS DAILY

címmel az amerikai hírportál arról ír, hogy a 39 éves szomáliai migráns, Liban Mohamed csak egy hete tartózkodott az USA-ban, amikor a dél-dakotai Aberdeen városában a háza előtt ülő 31 éves, súlyosan fogyatékos nőt akarta megerőszakolni. Tárgyalása néhány nappal karácsony előtt volt. Mohamed nem beszél angolul, és a tárgyaláson két tolmács segítette.

A hírportál felteszi a kérdést: miért hallgat minderről az amerikai média?

Berlini zöld szenátor: uniszex vécét a középületekbe!

JUNGE FREIHEIT

Dirk Behrendt, zöldpárti berlini igazságügyi szenátor javaslatot küldött a berlini törvényhozásba, hogy távolítsák el az akadályokat a középületekbe történő uniszex vécék létrehozása érdekében.

A törvényhozás tulajdonában lévő Immobilienmanagement GmBH-nak máris megbízást adtak, hogy végezzen el egy tanulmányt a minden nemű ember által használható vécék létrehozására.

Azt is megvizsgálják, hogy a jelenleg a nemek szerint szegregáltan üzemelő vécéket át lehet-e alakítani a mindenki által használható vécékre.

(Megjegyzés: a később netán együtt Berlinbe látogató zöldpárti Szél Bernadette és például az ugyanoda tartó DK EP-képviselője, Niedermüller Péter együtt léphet be ugyanabba a helységbe szükségletét végezni. Így szimultán módon, kirekesztésmentesen könnyebbülhetnek meg)

Duterte az év embere a pán-kínai hetimagazinban

MANILA TIMES

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnököt választotta a tavalyi év emberének „a kínaiul beszélő világ Time magazinjaként” ismert kínai hetilap.

Érdemeként emelik ki, hogy független külpolitikát hirdetett meg, amely révén eltávolodott az USA-tól és közelebbi kapcsolatokat épít ki Kínával.

A Yazhou Zhoukan hetimagazint Malajziában szerkesztik és legtöbben Hong Kongban, Tajvanban, Szingapúrban és Malajziában olvassák.

(Mint ismeretes, Duterte elnök több, őt bíráló politikust küldött el melegebb éghajlatra, beleértve Barack Hussein Obamát, a volt ENSZ-főtitkárt, de bírálta Ferenc pápát, miután a Vatikán támadta rendcsinálási politikáját; felégetéssel fenyegette meg az ENSZ new yorki épületét, és egyebek között beígérte, helikopterről hajigálja ki a korrupt helyi basákat.)

Hírdetés

Mégsem Putyin hekkelte meg a vermonti villamoshálózatot

RUSSIA TODAY

Oroszország még sincs az amerikai Vermont állam villamosenergia hálózatának meghekkelése mögött, jelenti a hekkelésről elsőként beszámoló fővárosi lap, anonim forrásokra hivatkozva.

A december 30-án közölt első hírt, mely szerint oroszok  hekkelték meg a Burlington Electric hálózatát, szintén névtelen forrásokra hivatkozva közölték.

Izrael lelövési politikája a bibliai és Western-filmek törvénye, nem jogállamé

RUSSIA TODAY

A globális orosz tévé tájékoztat (a magyar közszolgálat helyett is) arról, hogy az amerikai Emberjogi Figyelő (Human Rights Watch) friss jelentésében elítéli a zsidó államot, amiért palesztinok ellen túlzott mértékben halálos erőszakot alkalmaz. A HRW képviselője elmondta az RT-nak, hogy egyes izraeli politikusok nyíltan támogatják azt a gyakorlatot,  hogy a helyszínen lelövik azt a palesztint, akiről azt gondolják, támadást akar végrehajtani. Hozzátette, pedig „Izraelt nem bibliai törvények vagy Western-filmek törvényei irányítják.”

Most derült ki: 19 nőt ért szexuális támadás Innsbruckban szilveszterkor

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Most derült ki osztrák lapok egyöntetű híradásából: szilveszter éjjelén Innsbruckban legalább 19 nőt ért szexuális támadás. Közülük három helyi, három olasz, két német, egy vorarlbergi és egy svájci is van.

A megtámadottak szerint a tettesek „inkább külföldi típusúak” voltak. A tiroli rendőrség közleményében adta tudtul, hogy a tettesek legalább egy esetben arabul beszéltek.

(Hazánk bécsi nagykövetségének illene megkérdeznie a tiroli rendőrséget – egyetlen telefonba kerül -, hogy magyar nő tett-e feljelentést.)

Fejre állította Schäuble német pénzügyminisztert a portugál gazdasági siker

RUSSIA TODAY

„Vélhetően Dr. Wolfgnag Schäuble német szövetségi pénzügyminiszter már nem érti a világot”, kezdi beszámolóját az orosz globális tévé német nyelvű portálja,  ugyanis Portugália volt az a bajban lévő ország, amely például a továbbra is a gazdaságilag reménytelen helyzetben lévő Görögországgal vagy Spanyolország ellentétben egyáltalában nem követte a megszorítás politikáját. Ennek ellenére egyre nagyobb sikereket tud felmutatni.

2016 harmadik negyedévében 2,5 %-os államháztartási hiány mellett az egész euroövezetben a portugál  gazdaság növekedett a leggyorsabban. Vagyis Portugália fordulatot tett a sikeres kilábalás irányába. A neoliberális IMF dogmákkal, a trojkával és Schäubléval szembe menetelve.

Csökken a munkanélküliség, a turizmus virágzik, amit segít a szállodai- és vendéglátó ipar számára biztosított adócsökkentés.

Nőnek az adóbevételek és nőnek a bérek. „Igen, jól olvasták, nőnek a bérek”, teszi hosszú hangsúlyozottan a jelentés.

(Megjegyzés: Magyarország után tehát van még egy „unortodox” gazdasági politikát követő ország. Nyeljél dupla vécékefét Vértes András, Csillag István, Petschnig-Mária Zita, Várhegyi Éva és hasonszőrű társaitok.)

“A Németországban élő fél millió szíriait ugyanannyi rokon követheti” (Die Welt)

DIE WELT

Johannes Singhammer, a német parlament alelnöke  figyelmeztetett: „Németországnak arra kell berendezkednie, hogy hamarosan több ember ékezik családegyesítéssel, mint a menekülteljárásokkal”.

Tavaly az első három negyedévben mintegy hetvenezer vízumot adtak ki családegyesítés céljából, és, írja a lap, meglehet, hogy a 2015 óta beérkezett mintegy félmillió szíriait középtávon még ugyannyi rokon fogja követni.

www.lovasistvan.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »