Lőttek és robbantottak Rióban

Bombaszakértők vizsgálják a helyszínt.

Hangos robbanás hallatszott a riói olimpia szombati férfi országúti kerékpárversenye közben, közel a célhoz – közölte az MTI. Egy szemtanú szerint nem alakult ki pánikhangulat, senki sem sérült meg, és a verseny folytatódott. A robbanás a sajtólelátó közelében történt, akkor, amikor még nagyjából 70 kilométere volt hátra a mezőnynek.

Valamiért az újságírókat találta meg egy fegyveres is. Rálőttek a riói olimpia lovas helyszínén a sajtósátorra. A hírt megerősítette a Nemzeti Lovasközpont vezetője, a golyót egy francia újságíró találta meg. Sérülés nem történt. Az esetet az olimpia biztonsági szolgálata vizsgálja.

Szigorú biztonsági intézkedések

Hosszú sorban állás után lehetett bejutni a riói olimpia sok versenyhelyszínére is szombaton.

Több sportágban is kongó lelátók előtt kellett versenyeznie a sportolóknak, miközben sok néző a bejárat előtti ellenőrzőpontokon várakozott.

A világhírű Copacabana strandon, a strandröplabdaversenyek helyszínén például mindössze párszáz néző előtt zajlottak a küzdelmek, míg a bejáratnál a tűző napon vártak bebocsátásra a mérges szurkolók.

A játékok szóvivője, Mario Andrada úgy nyilatkozott: a problémát észlelve több munkatársat mozgósítottak, hogy felgyorsítsák a biztonsági ellenőrzéseket.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Szász Emese olimpiai bajnok lett!Hollande: mindegyik olimpiai pályázónak számolnia kell a terrorveszéllyelRovatok: SportTelepülés: BrazíliaCímkék: sport, Brazília, biztonsági intézkedések, 2016. évi riói nyári olimpiai játékokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »