„Lótolvajok koalíciójától” retteg az EU

„Lótolvajok koalíciójától” retteg az EU

A magyar és lengyel kormány úgy megbízik egymásban, mint a lótolvajok, de Brüsszelben egyre többen félnek attól, hogy a keleti tagállamok aláássák az Európai Unió alapértékeit, és kormányzati szintre emelik a gyűlölködést.

A magyar kormány belehúzott a kerítésépítésbe a menekültellenes népszavazás előtt, írja az amerikai ABC News. Ásotthalomról tudósítanak, ahol tavaly naponta több száz migráns haladt keresztül, most viszont 10-20 ember érkezik hetente. Kiemelik, hogy a kerítésépítést az ENSZ és az emberi jogi szervezetek is kritizálják és az egyébként is ellentmondásos, miután a vasfüggönyt annak idején épp Magyarországon vágták át.

A lótolvajok koalíciójától retteg az Európai Unió. Így ír a Reuters a lengyel–magyar szövetségről, amit Orbán Viktor mondta szeptemberben egy lengyelországi fórumon, hogy úgy megbíznak egymásban, mint két lótolvaj. A kelet-európai bevándorlás-ellenesség Európa alapelveit veszélyezteti, mert szembe megy a szolidaritással és kormányzati szintre emeli a gyűlöletkeltést és az idegenellenességet.

Külföldi munkavállalókra van szüksége a magyar gazdaságnak, de a kormány mégis bevándorlásellenes kampányt folytat, írja a szingapúri Today. Kiemelik, hogy a magyar gazdaság kiszolgáltatott az európai uniós piacnak, és a nagy, elsősorban német és osztrák cégek beruházásaitól függ, de sok gyár azért nem tud ide települni, mert egyszerűen nincs elég képzett munkaerő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »