Lőrincz Viktor: Szabályokkal szembemenő ítéletek születek

A riói olimpián a kötöttfogásúak 85 kilogrammos mezőnyében birkózó Lőrincz Viktor még mindig nem emésztette meg, hogy vitatható bírói ítéletek miatt maradt le a bronzéremről élete első olimpiáján, ahol így az ötödik helyen végzett. A Brazíliában történtekről maga a versenyző, valamint Péteri László birkózó bíró is beszélt.

A huszonhat éves Lőrincz Viktor fél perccel az ominózus bronzmérkőzés vége előtt még 3-2-re vezetett, majd következtek a vitatható bírói ítéletek…

„Azt kell mondjam, hogy nagyon nehéz éjszakákon vagyok túl, ugyanis sokszor felkelek, és a bronzmérkőzés jut eszembe. Pörgetem magamban a történtekeket…”- mondta Lőrincz Viktor az M1 stúdójában, aki azt is bevallotta, hogy ezt a meccset nem szeretné visszanézni, épp elég volt neki átélni.

„Olyan dolgok történtek ezen a mérkőzésen, amik a szabályokkal szembe mennek” – mondta a sportoló, aki az alábbi videóban részletesen elmagyarázza, hogy miért volt jogtalan az intés, és azt is elárulja, hogy miért dobta vissza a challenget, azaz a lehetőséget, hogy a videóbíró segítségét kérje.

A kétszeres világbajnoki bronzérmes birkózó még mindig el van keseredve: „Érthetetlen, hogy ilyen megtörténhet egy olimpián, hogy gyakorlatilag egy bronzérmet vettek el tőlem. Nem tudom, hogy mikor fogom ezt megemészteni, de megyünk tovább és csináljuk.”

A magyar olimpikon szerint nem az ő esete volt az egyetlen olyan furcsaság Rióban, ami rossz hatással van szeretett sportjára. Ami egy csipetnyi gyógyírt jelent számára, az a szurkolók és a Magyar Birkózó Szövetség támogatása.

A 2014-es év legjobb birkózó bírójának megválasztott Péteri László szerint is túlzott szerep jutott a játékvezetőknek, és elmondta véleményét Lőrincz Viktor meccséről is: „Ez a fiatalember hat percen keresztül megállás nélkül támadott és a végén mégis őt figyelmeztették passzivitásért, amiért az ellenfele egy pontot kapott, ő pedig elvesztette a mérkőzést. A német versenyző ajándékba kapott három pontot. Kollégáimmal kielemeztük a mérkőzést, melyet Viktornak 4 vagy 5-0-ra kellett volna megnyernie.”

Forrás: m4sport.hu/M1

The post Lőrincz Viktor: Szabályokkal szembemenő ítéletek születek appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »