London még a muszlim országoknál is „muszlimabb”

London még a muszlim országoknál is „muszlimabb”

London többet vonultat fel az iszlám értékeiből, mint a muszlim országok együttvéve – közölte egy vallások közötti párbeszédről szóló eseményen Maulana Syed Ali Raza Rizvi síita tudós.

A Telegraph beszámolója alapján a pakisztáni születésű Maulana Rizvi amiatt volt elragadtatva, mert megtapasztalhatta a vallásgyakorlás szabadságát és a brit fővárost jellemző multikulturalizmust.

Szerinte az iszlám lényege a szeretet és az igazság, csakhogy a világ muszlim országainak vezetői képtelenek voltak mindezt odahaza megteremteni. „Inkább érzem magam itt muszlimnak, ahol könnyen gyakorolhatom a vallásomat, és tiszteletet adhatok a más hitűeknek” – állította a Maulana Rizvi.

A Pew Research Center tavalyi előrejelzéséből egyébként kiderül: 2050-re a teljes európai népesség tíz százaléka muszlim lesz, 34 év múlva a most 43 milliós közösség már 71 millió lelket számlál majd. Ezzel párhuzamosan kontinensünkön mintegy százmillióval lesz kevesebb keresztény, akik a teljes lakosság 65 százalékát fogják kitenni. Ez a felmérés ráadásul még nem számolt a migránsok és menekültek tömeges érkezésével.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »