Logisztikai bázisnak használták Magyarországot a terroristák

Logisztikai bázisnak használták Magyarországot a párizsi és a brüsszeli merénylők, a honvédelmi bizottság fideszes elnöke mégis példásnak tartja a Terrorelhárítási Központ munkáját.

Kósa Lajos azután hívta össze alig három nappal a kvótanépszavazás előtt a bizottságot, hogy a kormánypárti Magyar Idők a terroristák magyarországi tevékenységéről, szervezkedéséről írt. A Fidesz frakcióvezetője a több mint 3 és fél órás zárt ülés után úgy vélte, Salah Abdeslám és társai kihasználták az Európába irányuló migránsáradatot és visszaéltek az európai, valamint a magyar hatóságok jóhiszeműségével.

„Akkor, amikor egy ilyen jogszabály alapvetően a közreműködésre és a jóhiszeműségre épít, tehát hogy valaki valójában törvénytisztelő és törvénykövető, és ezt tömegével megsértik, erre nem volt felkészülve a magyar hatóság” – fogalmazott Kósa Lajos.

A magyar hatóságok a francia és belga társszervek nyomozása alapján derítették fel a terroristák tevékenységét, a többi között azt, hogy Salah Abdeslam nemcsak Budapestről, hanem Kiskőrösről is fuvarozott terroristákat és egy ideig a Keleti pályaudvar melletti hotelban lakott.

Nem S. O. S.

Bár a fideszes képviselők a nemzetbiztonsági bizottság összehívását is kérték az ügyben, a szocialista elnök csak hétfőre hívja össze a testületet. Molnár Zsolt a Hír TV-nek azt mondta, nincs olyan új információ, ami indokolta volna a bizottság összehívását a kvótanépszavazás előtti utolsó napokban.

„Hétfőn a nemzetbiztonsági bizottság már tartott együttes ülést a honvédelmi és rendészeti bizottsággal, és a jelenlegi állás szerint semmi olyan új információ nem került napvilágra, ami újabb azonnali, és egy héten belüli második bizottsági ülést indokolt volna. Természetesen egyetértek azzal, hogy ezek nagyon fontos napirendek, ezért hétfő reggel nyolc órára össze is hívtam a nemzetbiztonsági bizottságot, azonban azt találtam helyesnek, hogy ilyen »S. O. S«. sürgősségre nincs szükség, nem beszélve arról, hogy vasárnap lesz egy népszavazás, nem helyes az, hogyha az az életérzés uralkodna el az állampolgárokon, hogy itt naponta, óránként különböző nemzetbiztonsági és honvédelmi kérdésekben bizottsági ülést kell tartani, mert ez zavart okozhatott volna” – mondta Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági Bizottság szocialista elnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »