Lochte megkapta az első zörgős pofont

Lochte megkapta az első zörgős pofont

Ryan Lochte álmában sem gondolta, hogy a részeges riói ámokfutása ekkora port ver majd fel, és hogy komoly szponzori pénzektől esik el miatta. Sztoriját már a fél világ pontosan ismeri: három úszótársával vasárnap hajnalban berúgott egy riói bárban, majd taxiba ültek, betértek egy benzinkútra, ahol a mosdóban szétverték a berendezést.

A vandálkodást első beszámolóiból, tévés interjúiból kifelejtette az úszófenomén, aki napokon át gyakorlatilag végighazudta a sajtót azt állítva, hogy rendőrnek öltözött emberek megállították őket és pisztolyt szegeztek a fejéhez, majd elvitték értékeiket. Lochte a történtek után hamar visszatért az USA-ba, úszótársai közül kettőt a rendőrök ott tartottak Rióban, őket alaposan benne hagyta a slamasztikában. Az úszó egyébként azóta sem ismerte el, hogy hazudott, úgy fogalmazott, hogy kiszínezte a történetet, melynek nyomán egyébként a riói rendőrség vizsgálatot, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság fegyelmi eljárást indított ellene.

A részeges ámokfutás első komolyabb következménye viszont nem ez volt, hanem az, hogy egyéni szponzora, az úszóruhákat gyártó Speedo otthagyja Ryan Lochte-t. A New York Post online kiadása a gigacég hétfői közleményére hivatkozva azt írja, jó tíz éve gyümölcsözött a kapcsolat Lochte-val, aki „fontos tagja volt a Speedo-családnak”, de az általa tanúsított viselkedés ellentétben áll a márka által vallott értékekkel, így felbontják vele a szponzori szerződést. A közleményben hozzáteszik: elismerik eddigi teljesítményét, és remélik, hogy továbblép, illetve tanul ebből a tapasztalatból.

Lochte másik két támogatója, a Ralph Lauren és az Airweawes még nem döntötte el, mit lépjen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »