Lochte hazudott a taxis rablós sztoriról

Az amerikaiak hatszoros olimpiai bajnok úszója, Ryan Lochte, akit három társával együtt kiraboltak, módosította az ügyről tett korábbi nyilatkozatát.

A 32 éves sportoló egy televíziós interjúban szerdán közölte: a taxijukat nem rendőrnek öltözött emberek állították meg, hanem egy benzinkúton történt az eset, ahol megálltak tankolni. A fegyvert pedig nem közvetlenül a fejéhez tartották, csak ráfogták.

Lochte-t és három csapattársát – Gunnar Bentzet, Jack Congert és Jimmy Feigent – akkor rabolták ki vasárnap hajnalban, amikor taxival tartottak vissza egy buliból az Olimpiai Faluba. Elmondásuk szerint elvették a pénzüket és a személyes tárgyaikat, de nem sérültek meg a támadáskor. Lochte már hazatért az USA-ba, így hiába keresi a brazil rendőrség, mint arról hajnalban írtunk. Hazaérkezését követően szintén egy tévés interjúban állította a fentiek ellenkezőjét: miszerint rendőrruhás emberek rabolták ki őket a taxiban.

A brazil rendőrség nem engedte elutazni Bentzet és Congert, amíg ki nem hallgatják őket az esettel kapcsolatban, Feigen tartózkodási helye egyelőre ismeretlen.

A rendőrség a taxisofőrt is keresi, aki az úszókat szállította a kirablásukkor.

A történet egyre kuszább, ugyanis, mint kiderült, Lochte hazudott. De amikor nyilvánosságra került a rablás sztorija, az amerikai olimpiai bizottság is tagadta azt, mégpedig magára Lochte-ra hivatkozva. Majd módosítottak. Ezután került ki a kamerafelvétel, amin az úszók a rablás után néhány órával mosolyogva hagyják el szállásukat, az ellopottnak állított pénztárcájukkal, karórájukkal.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »