LMP: nem lesz ideiglenes társelnök

LMP: nem lesz ideiglenes társelnök

Rendkívüli frakcióülést tartott a Lehet Más a Politika, miután Schiffer András bejelentette, kiszáll a politikából. Mint kiderült a párt nem választ ideiglenes férfi társelnököt, így a vezetői feladatokat egy ideig Széll Bernadett egymaga látja el.

Május utolsó napján robbant a politikai bomba, a Lehet Más a Politika férfi társelnöke, Schiffer András bejelentette, hogy távozik a politikából. A politikus közölte: a társelnöki posztról június 1-jével, parlamenti mandátumáról augusztus 31-ével mond le, majd ügyvédként dolgozik tovább. Párttagságát viszont megtartja.

A kialakult, új helyzet miatt rendkívüli frakcióülést tartott az LMP, amelyen a párt jelenlegi, női társelnöke, Szél Bernadett megköszönte Schiffer Andrásnak a pártért és a hazai politikáért tett erőfeszítését. Hozzátette, hogy továbbra is tartják magukat a lefektetett alapértékeikhez és arra törekszenek, hogy „erős ajánlatukat” eljuttassák az emberekhez.

Vida Attila, az országos elnökség titkára újságírói kérdésre elmondta, hogy nem lesz ideiglenes férfi társelnöke a pártnak, a vezetéssel kapcsolatos feladatokat aug 31-ig Széll Bernadett egymaga látja el. Mint Szél kiemelte, marad a társelnöki rendszer, és továbbra is arra törekszenek, hogy a „választani nem tudó”, a politikából kiábrándult emberek hozzáállásán változtassanak.

„Mindenkivel együtt tudok dolgozni, több alkalmas ember is van a társelnöki pozícióra. A cél az, hogy minél előbb megszülessen a végső döntés” – fejezte be gondolatmenetét Széll.

Schmuck Erzsébet pedig arról beszélt, hogy az LMP az egyik legfajsúlyosabb frakció, amelynek fontos felszólalásai és törvényjavaslatai vannak, és ezután is az antikorrupció ellen és a dolgozó szegénységért fognak küzdeni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »