LMP: Feudális rendszert épít a Fidesz

Az LMP szerint a Fidesz feudális rendszert épít a mezőgazdaságban, politikai hatalmát pedig gazdasági hatalommá alakítja át azáltal, hogy a termőterületek jelentős része néhányak kezébe kerül.

Lengyel Szilvia, a párt vidékfejlesztési szakszóvivője pénteken sajtótájékoztatón értékelte az állami földprivatizáció első körének eredményét, hangsúlyozva: a területek majdnem 60 százaléka a vásárlók 13 százalékának kezébe került.

Bírálta, hogy a kabinet az árverések második körének lezárta után még további értékesítést tervez, mint fogalmazott, a gyümölcsösöket és a halastavakat mindenképpen dobra verik.

A Széll Kálmán téren gyűjtik az aláírásokat

A politikus a Széll Kálmán téren tartott sajtótájékoztatóján – ahol pártja aláírásokat gyűjtött a földprivatizáció elleni népszavazás érdekében – beszámolt arról is: egy petíció aláírását is kérik az emberektől annak elérése érdekében, hogy a 300 hektáros birtokmaximumot háztartásonként írják elő a jogszabályok, és ne természetes személyenként.

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János csütörtökön azt mondta: az árverések második ütemében 47 ezer hektár földet értékesítettek 64 milliárd forintért. Így a két földárverési fordulóban összesen 180 ezer hektár „korábbi állami földterületre volt igény”, és mintegy 10 ezer család jutott földhöz – mondta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »