LMP: A Fidesz elismerte, hogy korrupt rendszert hoztak létre

A párt közleménye szerint az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a határokon átnyúló korrupciós és csalási bűnesetek felgöngyölítését végző Európai Ügyészség létrehozását. A fideszes magyar képviselők nem szavazták meg az új intézmény felállítását.

Az Európai Ügyészség jogosult lesz többek között nyomozások és vádhatósági eljárások lefolytatására az uniós támogatásokat érintő csalások és áfacsalások, valamint az unió pénzügyi érdekeit sértő egyéb bűncselekmények esetében: hozzájárulva ezzel az EU-s költségvetés megerősítéséhez és hatékonyabb védelméhez.

Az LMP álláspontja szerint az Orbán-kormány megint a tisztességtelenség, a gyávaság és a sunyulás oldalára állt. Nem meglepő ez egy olyan kormánytól, amelynek legfőbb politikája a korrupcióban merül ki. Az LMP azt is kiemeli, hogy továbbra is minden korrupt és gyalázatos ügynek utána fog járni. Továbbá az is hangsúlyozz, hogy a 2018-as kormányváltást követően az első intézkedéseink között lesz az Európai Ügyészséghez való csatlakozás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »