Lipcsében rendőrautót kötött el egy feka – ám a német egyenruhások ezúttal határozottak voltak

Lipcsében rendőrautót kötött el egy feka – ám a német egyenruhások ezúttal határozottak voltak

A németországi Lipcsében tegnap egy afrikai betolakodó ellopott egy rendőrségi járművet. A Wir für Leipzig (Mi Lipcséért) nevű hazafias Fb-oldalra kitettek egy videót, amelyen a rendőrségi jármű elkötésének végkifejlete látható. A lipcsei rendőrök ezúttal szakszerűen és határozottan tették ártalmatlanná a sáskát, akit az Fb-oldalon helytelenül „Nafrinak”, azaz észak-afrikainak neveznek. A videón látható személy ugyanis Észak-Afrikánál kissé délebbről származhat, vagyis feka.

A rendőrségi gépjárműlopás végkifejletét, azaz a sáska kiszállítását, földre parancsolását, majd megbilincselését az esemény helyszínéül szolgáló utca egyik lakásának emeleti ablakából rögzítették magánszemélyek, majd juttatták el a fölvételt a Wir für Leipzignak. Az autólopás körülményeit a rendőrség hallgatása miatt egyelőre még a nemzeti hírportálok sem ismerik, de az biztos, hogy az egyik lipcsei ház emeleti ablakából akkor kezdték az események rögzítését, amikor a riasztott bevetési egységek utolérték, és megállásra kényszerítették Angela Merkel egyik meghívottját.

A felvételen hallani és látni lehet, amint a rendőrök – köztük rendőrnők – a lopott rendőrségi autóból előbb kiszállásra, majd a földre hasalásra szólítják föl a sáskát. Miután kilépett a volán mögül, egy rendőr lábbal berúgja a jármű kinyitott ajtaját, nemsokára éles durranás hallatszik, majd a sáska hasra vágódik. A rendőrök ezután rárontanak és megbilincselik.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FWirfuerLpz%2Fvideos%2F1341630375949629%2F&width=480&show_text=false&height=850&appId

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »