Lionel Messiékkel meccselnek a madridiak a BL-ben

Péntek délben megtartották a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek sorsolását, ahol kiderült, hogy lesz spanyol párharc a negyeddöntőben.

A párosítások (az első helyen szereplő csapatok kezdik otthon a párharcot):

Vfl Wolsburg – Real Madrid CF
FC Bayern München – SL Benfica
FC Barcelona – Club Atlético de Madrid
Paris Saint-Germain – Manchester City FC

– A 2015/16-os Bajnokok Ligája-sorozat legjobb nyolc csapata közé három spanyol, két német, egy-egy angol, portugál és francia gárda jutott be. Név szerint az FC Barcelona, a Real Madrid, az Atlético Madrid, a Bayern München, a Vfl Wolfsburg, a Manchester City, az SL Benfica és a Paris Saint-Germain.

– A nyolcaddöntőben a sorsolásnál még voltak korlátok, az azonos csoportból érkezők nem találkozhattak egymással, ilyen most már nincs: tehát lehet Real Madrid–PSG és Atlético Madrid–Benfica összecsapás is.

– A párharcok első mérkőzéseire április 5/6-án, a visszavágókra egy héttel később, azaz április 12/13-án kerül sor. A döntőt május 28-án Milánóban játsszák.

– Érdekesség, hogy az A és a C jelű kvartettekből az első és a második (Real, PSG, illetve Atlético, Benfica) is ott van a legjobb nyolc között, míg a G és a H csoportok nem adnak csapatokat (Chelsea, Kijev és Zenit, Gent továbbjutók voltak) ebbe a fázisba. A többi idáig eljutó klub megnyerte a csoportját.

– Az előző kiírás győztese az FC Barcelona volt, és amióta Bajnokok Ligájának hívják a sorozatot, azaz az 1992/93-as szezon óta, egyetlen csapat sem tudta megvédeni címét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »