Liga 2: a Rapid visszajutott az élvonalba

Liga 2: a Rapid visszajutott az élvonalba

Az összetettben második Călăraşi 3-2-re kikapott hazai pályán a Konstancai Farultól, ezért a Liga 2 első csoportjának éllovasa, a csődközelben lévő Rapid már vasárnap a Clinceni felett aratott 3-1-es győzelmével bebiztosította feljutását az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba.

rapid_bA Rapid szurkolói feljutást ünnepelnek

A második csoportban viszont csak a szombati, utolsó fordulóban avatnak végső győztest, mert a felsőházi rájátszásban még feljutásra esélyes mindhárom alakulat 1-0-ra nyert vasárnap házigazdaként a 9. fordulóban.

Az UTA a Mioveni, a Medgyesi Gaz Metan a Nagybányai FCM, a Târgovişte pedig a Brassó ellen gyűjtötte be a három pontot, ezért a sorrend Medgyes (40 pont), UTA (38), Târgovişte (37), Mioveni (26), Brassó (23), Nagybánya (21) maradt.

Az alsóházban eközben a csődközelben lévő Kolozsvári Universitatea hétvégén 1-0-ra kikapott a Muzsnay Zsolt által edzett Pankota vendégeként, ezért a két alakulat helyet cserélt az összetettben. Nyolc forduló után most a Szamos-partiak állnak a kiesést jelentő negyedik pozícióban, míg a Sólymok az osztályozót jelentő harmadik helyen állnak. Az összetett élén most a Szatmárnémeti Olimpia áll, mivel szombaton legyőzte 2-1-re az addig listavezető Râmnicu Vâlceát. A Tatrang ugyan 6-1-re leiskolázta hazai pályán a Resicabányát, ám ennek már nincs jelentősége, mivel mindketten biztos kiesőnek számítanak a csoportban.

Az első csoportban eddig csak a Piatra Neamţ kiesése vált biztossá, A harmadosztályos labdarúgó-bajnokságban eközben az már ismert, hogy az első csoportból a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a negyedik csoportból a Temesvári ASU Poli, az ötödik csoportból pedig a Nagyváradi Luceafărul jutott fel a második ligába.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »