Liga 1: újabb felvonás lesz a márkavitában?

A Viitorul és a Marosvásárhelyi ASA labdarúgócsapatához hasonlóan a Dinamo rájátszásbeli győzelme is várat magára: a bukaresti alakulat a felsőház harmadik fordulójának zárómeccsén újabb döntetlennel, 1-1-gyel zárt a vendég Târgu Jiu-i Panduriival szemben. 

George Becali szerint a katonai sportklub „meg akarja őt fejni

Utóbbinak ezzel 29-re emelkedett az összetettbeli pontszáma, de a hátránya is nőtt a 32 ponttal listavezető Giurgiui Astrával szemben, miközben gólkülönbsége a hozzá hasonlóan 29 pontos Steaua mögé, a harmadik helyre sorolta az összetettben. A Dinamo (27 pont) lecsúszott a negyedik helyre, a Viitorul (24) és az ASA (20) elé.

Az alsóházban a CFR csak hétfőn este lép pályára a sereghajtó Petrolul ellen, de ennek eredménye már nem változtat azon, hogy a Temesvári Poli lecsúszott a kiesést jelentő utolsó előtti pozícióba. Emiatt edzőjét, Florin Marint hétfőn menesztették, és sajtóinformációk szerint a Bega-partiakat 2010-ben irányító Cosmin Contra veheti át a helyét.

A Liga 1 bajnoki címéért a harc még teljesen nyitott, de a Steaua látszólagos nyugalmát megzavarhatja a márka értékbecslését elvégző vállalat tulajdonosának, Gabriela Gângoe-Simionnak múlt heti letartóztatása.

A védelmi minisztérium fennhatósága alá tartozó katonai sportklub által megbízott cég sokak által túl magas összegre, 57,3 millió euróra becsülte azt a legendás „csillagos” brandet, amelyet két évvel ezelőtt a legfelsőbb bíróság vont vissza a George Becali tulajdonában lévő futballklubtól. Bár az azóta csatározó felek hétvégére látszólag megbékültek, a piperai klubtulajdonos hétfőn már úgy fogalmazott, hogy a katonai sportklub „meg akarja őt fejni”.

Az Evenimentul Zilei beszámolója szerint ugyan az értékbecslő letartóztatása ezzel nincs összefüggésben – a bukaresti ötödik kerület tömbházainak hőszigetelésével kapcsolatos korrupciós ügyben szerepel gyanúsítottként –, de a Gazeta Sporturilor és a România Liberă rámutat, hogy ugyanez a Gabriela Gângoe-Simion foglakozott korábban csődbiztosként a Steaua futballegyesület felszámolásával.

A sportklubtól különvált szakosztály 1998 és 2003 között ugyanis az egyesülethez tartozott, Becali 2003-ban „mentette át” az addig közel 12 millió dolláros állami tartozást felhalmozó egyesülettől a javakat az új kereskedelmi társasághoz. A régi futballegyesület rögtön ezután bejelentette fizetésképtelenségét, és 2006-ban hivatalosan is törölték. Az adóhatóság Gângoe-Simiont okolta a felszámolásért és bár fellebbezése sikerrel járt, az újratárgyalást megelőzően, már a tartozások törlesztése előtt felszámolták az egyesületet.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »