Liga 1: megtörte a jeget a Temesvári ACS Poli

Liga 1: megtörte a jeget a Temesvári ACS Poli

Szezonbeli első három pontját szerezte meg a Temesvári Poli ACS élvonalbeli labdarúgócsapata, amikor a Liga 1 ötödik fordulójának hétfő esti zárómeccsén 3-2-re legyőzte a vendég Craiovát.

acs-poli-csu-24g-816x459_b(fotó: Acspoli.ro)

A siker még Ionuț Popa vezetőedzőt is meglepte, bevallása szerint a legutóbbi, Botoșani elleni kudarc után most még neki is hihetetlennek tűnik ez az eredmény. „Megpróbáltunk változtatni. Most adtam egy szabadnapot a játékosoknak, átalakítottam a védelmünket, és néhányukat elküldtem a fiókcsapathoz. Nem tudom, hogy ez segített-e, de kijött a lépés” – ecsetelte a meccs után.

A bíráskodást vitató Craiovától senki sem akart nyilatkozni, ám ez nem lepte meg Popát. „A Craiova egy jó csapat, négy olyan futballistája is van, akiket én is szívesen látnék a keretemben. Ők nem gondolták, hogy kikapnak, mint ahogyan mi sem azt, hogy nyerni fogunk” – tette hozzá. Tanítványai közül Artean büntetőből szerezte meg a vezetést a 45. percben, de ezzel még nem ért véget a tizenegyesek sorozata, mert a 61. percben Zlantinski ugyancsak büntetőből egyenlített. Hét perccel ezután már a vendégek voltak előnyben Nuno Rocha akciógólja révén, csakhogy a hajrában újabb büntetőt ítéltek meg a Bega-partiaknak, és miután Artean ebből duplázott (82. perc), a 90. percben Bărbuț beállította a végeredményt.

A szezont 14 pont levonással kezdő Temesvár így most mínusz 11 ponttal sereghajtó, a Craiova pedig nem tudta megelőzni a 11 ponttal listavezető Dinamót, hanem 9 ponttal maradva lecsúszott az összetett negyedik helyére. Az egy meccsel kevesebbet játszott Steaua 10 ponttal a második, míg a harmadik helyen most a Târgu Jiu-i Pandurii (9 pont) áll. A Medgyesen hétfőn gól nélküli döntetlent játszó Botoșani 7 ponttal az ötödik.

A mezőnyben immár csak a Marosvásárhelyi ASA-nak nem sikerült az idei szezonban pontot szereznie, ezért hat pont levonásos büntetésének terhe mellett a 13. helyen tanyázik, miközben a vele megegyező mértékben szankcionált Kolozsvári CFR a 12., de immár kikerült a „mínuszzónából”, és 2 ponttal elmaradva áll a bajnoki címvédő, eddig csak négy pontot gyűjtő Giurgiui Astra mögött.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »