Lezuhant egy utasszállító Oroszországban

Leszállás közben lezuhant egy utasszállító repülőgép Rosztov-na-Donu repülőterén, a fedélzeten utazó 61 ember életét vesztette. A Dubaiban felszállt Boeing 737-es a FlyDubai légitársaság kötelékébe tartozott. Az utasok kilétének tisztázása folyamatban van.

A személyzettel együtt összesen tizenegy külföldi (nem orosz) állampolgár volt a gép fedélzetén – mondta a TASZSZ hírügynökségnek a rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma országos irányító központjának vezetője.

Viktor Jacucenko szerint a személyzet (Egyesült Arab Emírségekből származó) hat tagján kívül további öt külföldi utazott a szerencsétlenül járt gépen.

Mivel a katasztrófa okainak a feltárása és az utasok kilétének a tisztázása még folyamatban van, az információk egyelőre szinte percről percre változnak. Egy másik friss jelentés szerint például a személyzet 7 főből állt, a gépen összesen 62 ember tartózkodott, a külföldiek száma pedig 12 volt.

A Dubaiban felszállt Boeing 737-es a FlyDubai légitársaság kötelékébe tartozott.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma két forró drótot is létesített az információt kérők számára, ők a 8-800-775-17-17, Oroszországon kívülről pedig a +7 4992165050 számot hívhatják.

Az utasok rokonai a tranzitváróban tartózkodnak, velük már a minisztérium által odarendelt pszichológusok foglalkoznak.

A repülőteret várhatóan huszonnégy órán keresztül zárva tartják.

A TASZSZ jelentése szerint három gép is volt, amely a rossz időjárási körülmények miatt nem landolt ezen a repülőtéren. A moszkvai Seremetyevo repülőtérről induló Aeroflot-gépet és a cseh légitársaság Prágában felszállt gépét Kranoszdar repülőterére irányították, a török légitársaság gépe pedig visszafordult felszállási helyszínére, Isztambulba.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »