Lezuhant egy repülő Oroszországban, nincs túlél

Lezuhant leszállás közben egy utasszállító repülőgép Rosztov-na-Donu repülőterén szombat hajnalban.

A Dubaiból érkező, a FlyDubai légitársaság kötelékébe tartozó Boeing 737-es fedélzetén lévő utasok és a személyzet közül senki sem élte túl a katasztrófát – jelentette be az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik szóvivője.

Rosztov-na-Donu repülőterét lezárták – közölte a minisztérium, eközben a mentőalakulatok nagy erőkkel próbálják megtisztítani a terepet a gép roncsaitól, nem találtak túlélőt. Ebben a munkában több mint ötszáz ember vesz részt több mint hatvan műszaki eszköz felhasználásával.

Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a tragédiát. A TASZSZ orosz hírügynökség emlékeztet, hogy szombatra virradóra viharveszélyt jelzett előre a Rosztovi területre vonatkozóan a meteorológiai szolgálat, így lehetséges, hogy a rendkívül erős szélmozgás és a rossz látási viszonyok állnak a gép lezuhanásának hátterében. A hatóságok ugyanakkor nem zárják ki az emberi hiba lehetőségét sem.

A leszállópálya előtt csapódott a földbe

Vaszilij Golubev, a Rosztovi terület kormányzója azt közölte, mintegy 250 méterrel a leszállópálya előtt csapódott a földnek repülőgép. A kormányzó szavait alátámasztja az az RT orosz tévében bemutatott biztonságikamera-felvétel is, amelyen látszik, hogy a heves szélben második leszállási kísérletet tévő gép még a leszállópálya előtt a földnek csapódik, majd lángok és szikrák csapnak a magasba.

A orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma délelőtt közzétette honlapján az utasok és a személyzet névsorát. A cirillbetűs listán magyar név nem szerepel. A névsor szerint a személyzettel együtt összesen tizenegy külföldi (nem orosz) állampolgár volt a gép fedélzetén. Viktor Jacucenko közlése szerint a személyzet Egyesült Arab Emírségekből származó hat tagján kívül további öt külföldi utazott a szerencsétlenül járt gépen. Egy másik katasztrófavédelmi tisztségviselő ugyanakkor azt mondta: a személyzet többnemzetiségű volt, vagyis nem csupán az emírségek állampolgárai voltak a tagjai, hanem például egy orosz, két spanyol, illetve más nemzetiségűek is.

Mivel a katasztrófa okainak a feltárása és az utasok kilétének a tisztázása még folyamatban van, az információk egyelőre szinte percről percre változnak. (Egy másik friss jelentés szerint például a személyzet 7 főből állt, a gépen összesen 62 ember tartózkodott, a külföldiek száma pedig 12 volt.)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »