Lezuhant az egyiptomi légitársaság utasszállítója

Megerősítette a kairói légi közlekedési minisztérium csütörtökön délelőtt, hogy lezuhant a Földközi-tenger felett az EgyptAir légitársaság gépe 56 utassal és tízfős személyzettel a fedélzetén.

Az MS804-es járat 66 emberrel, 56 utassal és 10 fős személyzettel a fedélzetén szerdán 23.09 órakor szállt fel Párizsból, és kairói idő szerint 2.45 órakor veszett nyoma, a légitársaság ezt később 2.30-ra módosította. Az EgyptAir által közzétett, egyelőre még nem teljes utaslista szerint 30 egyiptomi, 15 francia, két iraki és egy-egy brit, szudáni, portugál, algír és csádi tartózkodott a gépen, később egy kanadaival bővült a lista. Magyar vagy román állampolgárok az előzetes információk alapján nem tartózkodtak a gépen.

A légitársaság először arról tájékoztatott, hogy a légi jármű mintegy 80 mérföldre, nagyjából 10 percre az egyiptomi légtértől tűnt el, majd ezt pontosítva azt írta: a repülőgép 10 mérföldet tett meg Egyiptom légterében, mielőtt eltűnt. A repülő 37 ezer láb, körülbelül 11 300 méter magasan repült, amikor nyoma veszett. A társaság közölte, a mentő- és kutatóegységek már elindultak, hogy kiderítsék, mi történt az eltűnt repülővel.

Az egyiptomi hatóságok közlése szerint mind a légierő, mind a parti őrség segíti a keresést. Közben a görögök is csatlakoztak a gép kereséséhez, két repülőt és egy hajót küldtek a térségbe. Számos, egymásnak ellentmondó információ látott napvilágot annak kapcsán, hogy érkezett-e vészjelzés a repülőgépről a szerencsétlenség bekövetkezte előtt. Az egyiptomi hadsereg először azt közölte, hogy nem kapott vészjelzést, később ennek ellenkezőjét állította, ugyanakkor Ihab Raslan, az egyiptomi légügyi hivatal szóvivője a SkyNews Arabiának nyilatkozva azt közölte: a repülőgép nem adott vészjelzést.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »