Lezsúrpubizta a Jobbikot Orbán

Lezsúrpubizta a Jobbikot Orbán

Orbán Viktor politikájának hitelességét firtatta a Jobbik az azonnali kérdések órájában a parlamentben. A miniszterelnök zsúrpubiknak nevezte válaszában a jobbikosokat.

Gyöngyösi Márton arra emlékeztette a miniszterelnököt, hogy a rendszerváltás idején Soros Györgytől is kaptak támogatást, miközben ma támadják a milliárdos üzletembert. A politikus szerint a miniszterelnök akkor lenne hiteles, ha támogatná a Jobbik által benyújtott határozati javaslatot, amely a nem kormányzati szervek és a civil szféra átvilágításáról szól.

„A Soros-támogatásoknak azért van egy borsos áruk! Hogyha valaki megfigyeli az elmúlt huszonöt évbeli ténykedésüket, akkor megállapíthatja bizony, hogy önök hol liberális pártként, hol álnemzeti pártként, hol kormányon, hol ellenzékben, de azért mégiscsak szolgálták Soros Györgynek a gazdasági, politikai, társadalmi programját, tehát azt a neoliberális programot, amely Magyarországon a valódi rendszerváltást teljes mértékben kisiklatta” – jelentette ki a parlamentben a Jobbik országgyűlési képviselője.

Orbán válaszolt

Zsúrpubiknak nevezte válaszában a jobbikosokat a miniszterelnök, Orbán Viktor szerint inkább a radikális pártnak adódhatnak gondjai a hitelességgel. „Nem olyan régen még nemzeti radikálisok voltak, most pedig zsúrpubik. Eddig az izmaikat mutogatták, most pedig a szalonképességüket akarják bizonygatni. Meggyőződésem, hogy a magyar parlamentben egyetlen párt sincsen, amellyel szemben önök bármilyen erkölcsi igényt támaszthatnának” – fogalmazott a kormányfő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »