Lézerfegyvereket állított hadrendbe az orosz hadsereg

Az orosz hadsereg már hadrendbe állította a lézerfegyverek néhány típusát – jelentette ki Jurij Boriszov orosz védelmi miniszterhelyettes kedden Szarovban.

“Ez nem egzotikum, nem kísérleti és prototípusokról van szó – már hadrendbe állítottuk a lézerfegyverek néhány típusát” – mondta Jurij Boriszov miniszterhelyettes az Oroszországi Szövetségi Nukleáris Központ – Összoroszországi Kísérleti Fizikai Tudományos és Kutatóintézet megalapításának 70. évfordulóján megrendezett ünnepségen.

Azt mondta, hogy az “új fizikai elveken alapuló fegyverek” mára realitássá váltak. Szerinte a nukleáris központ és kutatóintézet jelentős mértékben meghatározza az orosz fegyveres erők átalakítását a 2025-i tartó állami fegyverkezési program keretében.

Boriszov méltatta a szarovi intézménynek az orosz nukleáris pajzs létrehozásában, a nukleáris egyensúly fenntartásában és ezáltal a harmadik világháború elkerülésében játszott szerepét. A Roszatomhoz tartozó nukleáris központ és kutatóintézet az orosz védelmi-ipari komplexum egyik legjobb vállalata – tette hozzá.

Az első szovjet atom- és termonukleáris fegyvereket kifejlesztő létesítményt 1946. április 9-én alapították 11-es tervezőiroda fedőnéven.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Moszkva az amerikai pajzson áthatoló rakétákat fejlesztTökéletes fegyvert fejlesztettek az oroszok (videó)Hadászati szakértő: Oroszországot nem lehet meghódítaniRovatok: KülföldTelepülés: OroszországCímkék: Oroszország, orosz hadsereg, fegyverek, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »