Lezárták a rendőrök a Margitszigetet, bekerítettek egy fiatalkorú rabló cigány bandát

Bíróság elé állítják annak a “fiatalokból” álló rablóbandának a tagjait, akik tavaly márciusban többekre rátámadtak a Margitszigeten. A fiatalkorúakat kétrendbeli csoportosan elkövetett rablással, valamint súlyos testi sértéssel vádolják, tettükért hét és fél évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak – derült ki a Fővárosi Törvényszék csütörtöki tájékoztatásából.

A vádlottak – öt 15 éves fiú és egy 15 éves lány – a tavaly március 11-re virradó éjjel a XIII. kerületi Margitszigeten részegen felfigyeltek egy akkor 17 és 19 éves fiúra, és megbeszélték, hogy elveszik az értékeiket. Odaléptek hozzájuk, körbeállták és lökdösték őket, majd a 19 éves kiszemeltjüket mindannyian verni kezdték, ököllel ütötték a fejét. Amikor a fiatal az ütésektől a földre került, átadta a támadónak a pénztárcáját, amiben 2 ezer forint készpénz volt. A fiú számos sérülést, egyebek mellett állkapocscsonttörést szenvedett.

A kamaszok tíz perccel később már egy másik, három fiatalból álló társaságot támadtak meg. A 17 éves fiútól a cigarettáját követelték, ám miután ő nem engedelmeskedett, mind a hatan ököllel estek neki, ütötték a fejét, elvették a cigarettáját majd elhagyták a helyszínt. A fiú orrcsonttörést szenvedett.

A rendőrök a történtek után mindkét oldalról lezárták a Margitszigetet és rövid időn belül elfogták a mindkét megvert fiatalnak súlyos sérülést okozó rablókat – írja a 24.hu.

Hunhír


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »