Levette polcairól a Heinekent a brit Tesco

Levette polcairól a Heinekent a brit Tesco

Behúzták a féket a Belgrád-Budapest közötti gyorsvasúttal, a legnagyobb brit áruházlánc, a Tesco pedig visszavonta a Heineken sört a polcokról.

Martin Schulz német szociáldemokrata vezető a görög kommunisták, és nem a német adófizetők barátja volt – nyilatkozta az egyik amerikai televíziónak a német pénzügyminiszter helyettese. Jens Spahn úgy fogalmazott, hogy Schulz a brüsszeli és a berlini politikai elit tagja, de most mégis megpróbálja magát kívülállóként feltüntetni. A kereszténydemokrata politikus hozzátette, hogy megpróbálják számon kérni Martin Schulzon múltbéli cselekedeteit.

Hírdetés

A legnagyobb brit áruházlánc, a Tesco visszavonta a Heineken sört a polcokról – írja az egyik londoni napilap. Az Independent szerint azért szedték le a Heineken-termékeket a polcokról, mert a a holland cég megpróbált árat emelni az uniós kilépésről szóló brit döntést követően. A brit lap beszámolója szerint azonban nem csak a Heineken tűnt el a boltokból, hanem az Amstel, a Sol, a Tiger vagy a Kingfisher is, a Tesco szerint ugyanis más uniós cégek is megpróbáltak 10-15 százalékos áremelés kieszközölni.

Behúzták a féket a Belgrád-Budapest közötti gyorsvasúttal kapcsolatban, de ezúttal nem Szerbia a bűnös – írja a legolvasottabb szerb napilap. A Blic beszámolója szerint szerb oldalon májusban kezdődnének meg a munkálatok, nem tudni azonban, hogy mi lesz a magyar oldalon az Európai Unió packázása miatt. A lap beszámolója szerint az EU a 2,8 milliárd dolláros beruházás pénzügyi kondícióit vizsgálja, a munkálatokra vonatkozóan ugyanis nem írtak ki közbeszerzési pályázatot. A szerb miniszterelnök egyik helyettese szerint Szerbia a maga részéről teljesítette a kötelezettségeit, és reméli, hogy Magyarországon megoldódnak az uniós procedúra és tendereztetés körüli problémák. A tervek szerint a gyorsvasút megépítését követően az eddigi nyolc óráról három órára csökkenhet a két főváros közötti utazás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »