Levetetik a CDU-val a Ferenc pápa által megáldott keresztet a parlament faláról

Levetetik a CDU-val a Ferenc pápa által megáldott keresztet a parlament faláról

Miután több látogató is szóvá tette, hogy "miért lóg egy állami épületben keresztény jelkép", a brandenburgi tartományi parlament eltávolíthatóvá tette a kereszténydemokrata CDU tárgyalójából a Ferenc pápa által három évvel ezelőtt megáldott keresztet.

Nyilvános idegenvezetések alkalmából a jövőben leveszik a brandenburgi tartományi parlamentben a magát kereszténydemokratának hazudó CDU tárgyalóhelyiségének faláról az oda kihelyezett fakeresztet. A potsdami testület szóvivője, Mark Weber azzal indokolta a döntést, hogy az épületbe érkező érdeklődők, köztük diákcsoportok tagjai közül többen is szóvá tették, "miért lóg egy állami épületben keresztény vallási jelkép".

A helyi közszolgálati RBB tudósítása szerint a tartományi parlament munkatársai ezért mágnessel látták el a falat és a keresztet, amit ezáltal kifejezetten könnyen le lehet venni a helyéről, majd ugyanilyen egyszerű technikával vissza lehet oda helyezni a frakcióülések kezdetére. A tartományban ellenzékben lévő CDU brandenburgi szervezetének (Brandenburgot a szociáldemokraták és a Linkspartei kormányozza koalícióban) egy-két képviselőjének ez már sok volt, pláne, hogy a keresztet három évvel ezelőtt maga Ferenc pápa áldotta meg, miután a párt tagjai külön ezért elutaztak a Vatikánba. „Elég bizarr, hogy mikhez nem vezetnek az előírások. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy a Jóisten ettől még nem véd minket kevésbé” – mondta Steeven Bretz, a párt képviselője.

(Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »