Levelező tagozaton legolcsóbbak a jogi, legdrágábbak az állatorvosi tanulmányok

Levelező tagozaton legolcsóbbak a jogi, legdrágábbak az állatorvosi tanulmányok

POZSONY. A fõiskolák levelezõ tagozatos hallgatói közül a 2018/2019-es akadémiai évben legolcsóbban a jövendõ jogászok tanulhatnak, legmélyebben pedig az állatorvosi tanulmányokat folytatóknak kell majd a zsebükbe nyúlniuk.

A jogászhallgatóknak az alapképzésért (Bc.) évi 760, a mesterképzésért pedig 1 140 eurót kell majd fizetniük – derül ki az oktatási tárca következõ akadémiai évre, az állami fõiskolákon tanuló levelezõ tagozatos hallgatók esetében megszabott tandíj nagyságára vonatkozó rendeletébõl.

A társadalmi és viselkedéstudományi szakok csoportjában a baccalaureatus tanulmányokat folytatóknak évente 1 050, a magiszterit folytatóknak pedig 1 570 eurót kell majd fizetniük. A pedagógusnak készülõk 1 170, illetve mesterfokon 1 750 eurót fizetnek majd.

A mûvészeti tanulmányokat választóknak évi 2 070 eurót kell fizetniük a bc-szint és 3 100 eurót a magiszteri szint esetében. Legtöbbet az állatorvosi tanulmányokat levelezõ tagozatos hallgatóként választóknak kell majd fizetniük: az alapképzés esetében évi 2 360, a mesterképzés esetében pedig 3 530 eurót.

A rendelet szeptember 1-tõl lép hatályba.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »