Levél Szanyi Tibornak: megölelte Putyint!

putin

Népek Európája - Szociális Európát és Szociális Magyarországot címmel összbaloldali "Elég volt!" fesztivál a Transform! Hálózat magyar tagozata szervezésében. A rendezvény pódiumbeszélgetésein részt vesz többek között Tamás Gáspár Miklós, Hegyi Gyula, Szigeti Péter, Scheiring Gábor, Istvánffy András, Szöllősi Istvánné és Vajnai Attila. (A rendezvényen több párt is sátrat állít - MSZP, MMP2006, MSZDP, PM), a programokon részt vesz több szocialista politikus is. 13.45-kor sajtótájékoztatót tart Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja, országgyűlési képviselő Orbánék referenciái címmel (a Műcsarnok és a Homokóra között, az MSZP-sátor előtt) (Tóth Imre Miklós, az Éhségmenet szervezője egy új kezdeményezéssel lép a nyilvánosság elé.) (Részletes program: http://www.magyardiplo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1255)

mussolini

Szanyi Tibor
szocialista európai parlamenti képviselő
Brüsszel/Budapest

Tárgy: Sajtónk némasága arról, hogy ön magához ölelte Putyint

 

Képviselő Úr!

Sötét korszak kezdődött a tegnapi nappal. Sztálin szellemét idézte fel brüsszeli munkahelye, az Európai Parlament, amely 304 szavazattal, 179 ellenében, de elképesztően magas, 208 tartózkodás  mellett fogadta el azt a jelentést, amely szerint harcolni kell az olyan terroristák propagandái ellen, mint a Russia Today, a Sputnik News, egyéb orosz hírforrások és az Iszlám Állam.

Orwellnek is biztosan elakadna a hangja és tolla, ha élne és azt látná, a Nyugat hozza létre a Sztálin és utódjai médiadiktatúrájának reneszánszát. Ahogy mondani szokás: a múlt tegnap elkezdődött.

A határozatra szavazott a Fidesz brüsszeli, néppárti delegációja is, noha nem egy országból való frakciótársuk képviselői tartózkodtak, mint az olasz és a francia EP-képviselők, beleértve a szintén a néppárti frakcióban ülő, Playboy-kategóriás Alessandra Mussolinit, akivel így ön egy platformra került. Ami érthető persze.  De akadtak még olyan bátor néppárti EP-képviselők is, akik az orosz hírforrásokat az iszlám terroristákkal közös nevezőre hozó  jelentés ellen voksoltak.

Miután tehát nem volt egységes néppárti frakcióakarat az ügyben, kézenfekvőnek tűnik, hogy a Fidesz-delegációt Budapestről kérték meg valami olyasmivel, hogy „gyerekek, ne nyissunk már új frontot oroszügyben”. Ami persze egy ilyen elvi kérdésben éppen annyira elvetendő, mint arra szavazni, hogy Magyarországon sajtódiktatúra van. És ami nekünk esik nagyon rosszul.

Ön viszont – és erről éppen olyan nagy hallgatásba merült a hazai média, mint az egész szavazásról az egész nyugati sajtó – örömömre nem a lelkes engedelmeskedőkkel, hanem a vonzó Mussolini unokával tartott és tartózkodott. Az, hogy az önök frakcióvezetője, Gianni Pittella úr szintén, azt ön vélhetően mellékesnek nevezné, ha erről megkérdeznék a sajtóban, amire nem fog sor kerülni.

Érdekes, hogy ön, aki most tartózkodott, korábban oly sokszor a Putyin-verők hazai táborának egyik lelkes tagjaként vált ismertté. Mint tavaly júniusban is, amikor a migránsválsággal kapcsolatban elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök valójában Vlagyimir Putyin érdekét szolgálja, amikor belülről „veri szét az európai építményt”.

Erre most mit látunk? Ön állt be a diktatórikus fordulatot vett Európai Unió szétverésébe, ej-ejezve a „propaganda harcra” szólító javaslat megszavazásakor ahelyett, hogy odaütött volna, ahová köll. Tudja, mint tették egykoron.

Egyébként figyelem ténykedését.

Nem tudván nyugodni az elmúlt vasárnap sem, sürgősségi írásbeli kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz egy malajziai szövetségi állam parlamentje egyik tagjának őrizetbe vétele kapcsán.

Míg  tegnapi, russzofil tartózkodása megmagyarázható szocialista frakcióvezetőjük iránti alkalmazkodási igényével, addig vasárnapi demokráciafeltési rohama ordítóan pótcselekvés.

Ha valaki Malajzián, egy súlyosan illiberális demokrácián kér számot egy kis őrizetbe vételt, míg a demokratikusnak kirikkantott India vagy Izrael esetében a gyarmataikon élő leigázottak napi irtását következesen említés nélkül hagyja, az éppen annyira hiteles emberjogvédelemben, mint amikor az ENSZ Emberjogi Tanácsa szaúd-arábiai tagországa vartyog Magyarországról.

De nem baj, képviselő úr, nyugodjék meg: önt senki nem fogja számon kérni a hazai sajtóban hirtelen fellángolt Putyin-liezonja miatt, és így még öt percre sem zavarja meg azt az idejét, amelyben azon gondolkodik, mivel jelentheti fel holnap hazáját, amely cselekedet – mármint a saját haza feljelentése – ottani kollégái köreiben, a balliberális magyarországi EP-képviselők kivételével, teljességgel ismeretlen.

De nem baj, képviselő úr, nyugodjék meg: önt senki nem fogja számon kérni a hazai sajtóban hirtelen fellángolt Putyin-liezonja miatt, és így még öt percre sem zavarja meg azt az idejét, amelyben azon gondolkodik, mivel jelentheti fel holnap hazáját, amely cselekedet – mármint a saját haza feljelentése – ottani kollégái köreiben, a balliberális magyarországi EP-képviselők kivételével, teljességgel ismeretlen.

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »