Leváltotta botrányba keveredett gyermekjogi biztosát Vlagyimir Putyin

Leváltotta botrányba keveredett gyermekjogi biztosát Vlagyimir Putyin orosz elnök – közölte pénteken a Kreml sajtószolgálata.

Pavel Asztahov eddigi gyermekjogi biztos helyére az elnök Anna Kuznyecovát, a kormányközeli Népfront penzai végrehajtó bizottságának és a Családvédelmi Szervezetek Egyesületének az elnökét nevezte ki.

Asztahov maga kérte a felmentését a karéliai Szjamozero tavon júniusban történt vízitúra-baleset után, amelyben 14 fiatalkorú vesztette életét. A biztos a tragédiát követően a kórházban felkereste a túlélőket és REN-TV felvételeinek tanúsága szerint megkérdezte tőlük, hogy “hogy ment az úszás?”.

Az eset országos felháborodást váltott ki és hatására Asztahov elmozdítását követelő aláírásgyűjtés indult.

Pavel Asztahov ügyvédet 2009-ben nevezték gyermekjogi biztossá. Irodája ügyfelei közé korábban mások mellett olyan ismert személyiségek tartoztak, mint Jurij Luzskov volt moszkvai polgármester, Szergej Sztyepasin, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), a belügyminisztérium és számvevőszék volt vezetője és Vlagyimir Guszinszkij médiamágnás.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Putyin új fegyverkezési program kidolgozását rendelte elTrump szerint Putyin jobb vezető ObamánálHillary Clinton: szörnyű, hogy Trump jobb vezetőnek tartja Putyint ObamánálRovatok: KülföldTelepülés: OroszországCímkék: Vlagyimir Putyin, leváltás, külföld, OroszországForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »