Lettországban lett meg az első győzelem

Lettországban lett meg az első győzelem

A magyar válogatott megszerezte első győzelmét a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában, helyenként tetszetős és magabiztos játékkal, ám hibáktól azért nem mentesen gyűjtötte be a három pontot Rigában, miután 2:0-ra verte Lettország legjobbjait.

A rigai hidegben is forró hangulatot teremtő magyar szurkolók szinte hazai táborhoz méltó hangulatot varázsoltak a Skonto Stadionban, a magyar együttes pedig ennek megfelelően kezdte a találkozót a 95-szörös válogatott, ezzel a vonatkozó örökrangsorban immáron egyedüliként harmadik Gera Zoltán vezérletével.

Az első percek magabiztos labdatartása a 10. percben érett góllá: Dzsudzsák Balázs gyors bedobása találta meg Nikolics Nemanját a jobb oldalon, aki egy kötényt is kiosztva tört be a büntetőterületen belülre, precíz centerezését pedig a mintaszerűen érkező Gyurcsó Ádám zúdította a léc alá. 0-1. (A Svájc elleni összecsapás kezdőcsapatához képest négy helyen is változtatott Bernd Storck szövetségi kapitány, hogy milyen remek érzékkel tette mindezt, azt a frissen bekerülő Nikolics-Gyurcsó páros által összehozott találat pompásan tükrözi.)

A folytatásban is lendületben maradt a vendég gárda, ami azonban sokkal inkább a mezőnyjátékban, mintsem helyzetekben öltött testet. Némileg váratlanul aztán egyenlíthetett volna Lettország, egy sarokrúgást követően kissé elaludt a magyar védelem, így Valerijs Sabala találta magát ziccerben, ám lövése a jobb kapufa mellett hagyta el az alapvonalat.

Átütő erőt ugyan nem hordozott magában a házigazda játéka a félidő hátralévő részében sem, a mieink hátvédsora ismét összehozott egy ordító lett helyzetet. Az egész mérkőzésen nagyon aktív Sabala ugratta ki remek ütemben Davis Ikauniekst, aki senkitől sem zavartatva vezethette Gulácsi Péterre a labdát, ám csatártársához hasonlóan ő sem találta el a kaput.

45 perc elteltével így 1:0-ás vendégvezetéssel vonulhattak pihenőre a felek, aminek az utolsó perceket látva talán inkább Gera Zoltánék örülhettek jobban.

Hiába a szünet, és a fejek rendbetétele, hatalmas elánnal vetette magát akcióba a vendéglátó. Rögtön az első percben Glebs Kluskins esett el gyanús körülmények között, ám a játékvezető sípja néma maradt, majd Aleksejs Visnakovs indítása után védte Gulácsi Sabala sokadik nagy lehetőségét.

Ezt követően óriási rohanás kezdődött, mindkét együttes könnyedén betalálhatott volna, de vagy a támadók hibáztak kritikus pillanatban, vagy a hálóőrök avatkoztak közbe kiváló érzékkel. Legközelebb Gyurcsó járt az újabb gólszerzéshez, jobblábas, lapos lökete azonban a rövid oldali kapufát trafálta telibe egy óra játék után.

A folytatásban valamelyest lenyugodtak a kedélyek, amely a magyar alakulatnak kedvezett. Előbb a Gyurcsó által a 76. percben elvégzett szabadrúgást fejelte kapura Szalai Ádám, amit Andris Vanins kapus még bámulatos mozdulattal hárítani tudott, ám az azt követő Dzsudzsák-szögletet már a bal felső sarokba bólintotta a Hoffenheim csatára. 0-2.

A találkozó második gólja gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, így Bernd Storck mester Vida Máté személyében még újoncot is avathatott a 83. minutumban. A rendes játékidő végén ugyan még a csereként beállt Arturs Karasauskas jóvoltából szépíthettek volna a lettek, ám a magyar sikerhez így sem férhetett kétség.

Győzelmével a válogatott 4 pontja révén feljött a B csoport harmadik helyére, a 9 pontos Svájc és a 6 pontos Portugália mögé.

forrás: m4sport.hu / hirado.hu

The post Lettországban lett meg az első győzelem appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »