Létezik az a pénz, amennyiért idetelepülhetsz!

A Letelepedési kötvényeket adóparadicsomokban bejegyzett, Fidesz-közeli haverok offshore cégei árulják. Eddigi hasznukat 100 milliárd forintra becsülik.

„Budapest – Nemzetgazdasági érdekre hivatkozva augusztus közepéig közel 18 ezer bevándorló kapott letelepedési, illetve tartózkodási engedélyt – árulta el Pintér Sándor belügyminiszter képviselői kérdésre válaszolva.

Ők azok a főként orosz, kínai, távol-keleti és afrikai pénzes emberek és családtagjaik, akik a 300 ezer eurós letelepedési államkötvényt vásárlása révén jutottak az EU-n belüli szabad mozgáshoz jogosító papírokhoz. Több mint 6 ezer állampapírt hívtak le, majd 12 ezren pedig családtagként nyertek tartózkodási vagy letelepedési engedélyt. Nemzetbiztonsági okokból mindössze négy befektető kérelmét utasították el, továbbá kilenc családtag is hasonló okok miatt nem kapott letelepedési engedélyt mondta Pintér Sándor.” (Forrás: blikk.hu)

A kötvények ötéves futamidejűek, azokat öt év múlva a magyar állam (és nem a hasznot zsebre vágó haverok!) vásárolja vissza – jelentős kamatteherrel. Korábban az Államadósság Kezelő Központ forgalmazta, és a haszon az államkasszában maradt… Ezt irigyelhették meg az okos tojások, és rácsaptak az üzletre! Mert rácsaphattak. Nemzetbiztonsági kockázatot is jelent ez az „ügyeskedés”. A haszon mindig a haveroké, a kár mindig a magyar társadalomé! Egyszer, legalább tévedésből, nem lehetne megfordítani ezt az aljas sorrendet?

Az Útlevél is jár a jómódú letelepedőnek című cikk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2016. szeptember 14.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető 1.: „Sajnos továbbra is következmények nélküli ország maradtunk! Ráadásul egyre több szocialista és szabad demokrata politikus tűnik fel fontos pozíciókban a hatalom környékén! Vagy valóban nem történt rendszerváltozás, mint ahogy azt egyesek állítják, vagy visszarendeződés zajlik. Döntse el ki-ki saját vérmérséklete szerint!” (Részlet a Már nem korrupció – alkotmányos költség című írásból)

Emlékeztető 2.: A közösségi oldalon szóba került, hogy bármit megtehet a Fidesz, mert a magyar társadalom megkapta a stockholmi szindrómát, amelyről a wikipedián a következő információt találtuk: „1973-ban Stockholmban két rabló megtámadott egy bankot, túszul ejtett négy alkalmazottat, majd öt és fél napig fogva tartotta őket. A 131 órán át tartó összezártság különös hatással volt a túszokra: annyira megkedvelték fogva tartóikat, hogy kiszabadulásuk után gyűjtést rendeztek a rablók jogi védelmének költségeire.” Mi lesz akkor velünk, amikor a letelepedési kötvényeket kamatostól nekünk kell visszavásárolni, és az uniós pénzek lenyúlásának következményeit is velünk fizettetik ki? Meddig maradunk még következmények nélküli ország? (sokkaljobb.hu)  


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »