Letették voksukat a fővárosi szocialisták

Döntött az MSZP budapesti szervezete, hogy a pártban zajló tisztújítás keretében kiket látnának szívesen a vezető posztokon – tudta meg a Magyar Nemzet. A fővárosiak véleménye azért is fontos, mert Budapest rendelkezik a legtöbb küldöttel.

A budapesti elnökség tegnap délutáni ülésén egyhangúan arról határoztak, hogy az országgyűlési képviselő Tóth Bertalant és az Európai Parlamentben dolgozó Ujhelyi Istvánt jelölik a párt elnökhelyettesének – informálódott lapunk munkatársa. (A posztért egyébként még elindul a jelenlegi elnökhelyettes, Gőgös Zoltán is.) A fővárosiak alelnöknek három parlamenti honatyát, Lukács Zoltánt, Gúr Nándort és Varga Lászlót, illetve az előző ciklusban a padsorokban ülő Nemény Andrást jelölték. Az már korábban kiderült, hogy a választmányi elnökségért zajló versenyben Hiller Istvánt támogatják az eddig a posztot betöltő Botka Lászlóval szemben.

A budapesti szervezet arról még nem döntött, hogy az elnökségért újrainduló Tóbiás József és kihívói – Harangozó Tamás, Molnár Gyula és Szanyi Tibor – közül kit támogassanak. Úgy tudjuk, jövő szerdán tartanak jelölőgyűlést – ahová az összes budapesti párttagot meghívják –, és ott fogják meghallgatni együtt mind a négy jelöltet, egyfajta vitán. Vezető budapesti politikusok eddig nem is álltak be nyíltan senki mögé, bár Kunhalmi Ágnes budapesti elnök már tartott közös fórumot Vácott Molnár Gyulával. A Magyar Nemzet információi szerint ez nem véletlen, a pártelnökségre pályázók közül a legtöbben Molnár Gyulával szimpatizálnak.

Az MSZP tisztújító kongresszusa egy hónapon belül, június 25-én lesz; akkor választják meg a párt új elnökét, helyettesét, az alelnököket, az elnökség tagjait és a választmány vezetőjét.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 05. 31.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »