Letartóztattak két tisztviselőt

Letartóztattak két pakisztáni tisztviselőt, akik személyi igazolványhoz és állampolgársághoz juttatták Manszúr mollát, a tálib szélsőséges mozgalom volt vezetőjét – közölte a pakisztáni belügyminisztérium szombaton.

Aktár Mohamed Manszúr mollával egy amerikai dróncsapás végzett egy hete, a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományban. A légicsapás helyszínén hamis okiratokat találtak, amelyek szerint Manszúr molla Vali Muhammad álnéven a dél-pakisztáni Karacsi kikötővárosban élt.

A pakisztáni belügyminisztérium szerint az egyik letartóztatott, Azíz Ahmad, egy beludzsisztáni milícia őrnagya hitelesítette a Vali Muhammadnak kiállítandó személyi igazolvány formanyomtatványát még 2001-ben. A másik gyanúsított, Rifat Ikbál, az ország nyilvántartó hivatalának egyik tisztviselője segítette állampolgársághoz jutni Manszúr mollát, második feleségét és gyerekeit.

A belügyminisztérium hozzátette, folytatják a tálib vezetőt hamis okiratokhoz juttató személyek keresését. A hatóságok korábban letartóztattak egy másik tisztviselőt, Rafik Tarint, aki hitelesítette Manszúr molla pakisztáni személyiét. A tálib vezető pakisztáni személyi igazolványa szerint Vali Muhammad korábban a pakisztáni Kvettától nyugatra lévő, az afgán határ melletti területen élt, majd később Karacsiba költözött, ahol vett egy lakást is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »