Letartóztatták a Kolozs megyei csendõrség helyettes vezetõjét

Megvesztegetés elfogadása és nem a nyilvánosságnak szánt információk felhasználása miatt vizsgálati fogságba került a Kolozs Megyei Csendőr-felügyelőség helyettes vezetője, Doru Ioan Popescu, akit azzal gyanúsítanak, hogy törvénytelenül juttatott álláshoz két személyt. 30 napos előzetes letartóztatásáról csütörtök este döntött a Bukaresti Törvényszék.

Ugyanebben az ügyben Doru Ioan Popescu egyik beosztottja, Vasile Bojan csendőr is vizsgálati fogságba került megvesztegetés, illetve nem a nyilvánosságnak szánt információk felhasználásában való bűnrészesség miatt.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség egy, a csendőrfelügyelőség által szervezett versenyvizsgával kapcsolatos ügyben vizsgálódik ellenük, amelyben eljárás zajlik továbbá Daniel Gheorghe Chiorean, Vasile Mihai Budelecan csendőrök, illetve Felician-Cornel Chiorean és Raluca Delia Bojan ellen is.

Az ügyészek szerint Daniel Gheorghe Chiorean és Bojan Vasile csendőrök Doru Ioan Popescu közbenjárását kérték annak érdekében, hogy hozzátartozóik, Felician-Cornel Chiorean és Raluca Delia Bojan sikeresen átmenjenek a csendőrfelügyelőség által kiírt versenyvizsgán. Doru Ioan Popescu – aki a vizsgáztató bizottság elnöke volt – összesen 3000 eurót kért és kapott két beosztottjától Budelecan Mihai Vasile közreműködésével. A kért összeg fejében a megyei csendőrfelügyelőség helyettes vezetője a két vizsgázó rendelkezésére bocsátotta a vizsgakérdések helyes válaszait, így mindketten 10-es osztályzatot értek el az írásbeli vizsgán, és megkapták az állást. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »