Letartóztathatták a holokauszttagadó Horst Mahlert Magyarországon

Letartóztatták Magyarországon a szélsőjobboldali, holokauszttagadó Horst Mahlert – írja a Der Spiegel a müncheni államügyészség közlésére hivatkozva.

A 81 éves férfi politikai menedékjogot kért Orbán Viktortól május 12-én. Menedékkérelmében Führernek, azaz a magyar nép vezetőjének nevezte a magyar miniszterelnököt és a következőket írta:

„A magyar nép szabadságszeretetében bízva az ön kormányának kezébe helyezem a sorsom.”

Közben a Spiegel megkeresésére Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta: a hír alapját szolgáló értesülés, amely a müncheni ügyészségről érkezett nem biztos, hogy valós, ugyanis tudomása szerint hétfő délig nem történt meg a körözött férfi letartóztatása.

Mahlernek áprilisban kellett volna megkezdenie a három és fél éves börtönbüntetését Németországban. Uszításért és holokauszttagadásért 2009-ben tízéves börtönbüntetésre ítélték, majd egészségének rossz állapota miatt óvadék fejében szabadlábra helyezték, de tavaly év végén a bíróság a hátralévő idő letöltésére kötelezte. Az ítélet elől menekült Magyarországra.

Mahler pályáját a Vörös Hadsereg Frakció nyugatnémet szélsőbaloldali terrorszervezet tagjaként kezdte, majd váltott, és a szélsőjobboldali Német Nemzeti Demokrata Párthoz csatlakozott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »