Leszakadt egy szigeteket összekötő híd Balinál

Leomlott egy híd két kis sziget között az indonéziai turistaparadicsom, Bali közelében. A balesetben nyolc indonéziai meghalt, másik harminc megsérült – közölte a katasztrófavédelmi hatóság.

Az áldozatok között nincsenek turisták, és nincsenek eltűntek. A halottak között három gyermek is van, a sérültek közül kettő állapota súlyos.

A délkelet-indonéziai Nusa Lembongan és Nusa Ceningan szigeteket összekötő, mintegy 100 méter hosszú és 1,5 méter széles híd, amelyen csak a gyalogosok, illetve kétkerekű járművek közlekedhettek, helyi idő szerint este omlott le, amikor sokan voltak rajta, egy közeli hindu templomban tartott szertartásról visszatérőben – közölte a katasztrófavédelem szóvivője.

A hatóságok szerint a tragédiát valószínűleg a túlterhelés okozhatta. A híd alatt kevesebb mint két méter mély a tenger, az áldozatok egy részét a híd roncsai zúzták össze.

„Gyalogosok és motorosok zuhantak a vízbe, a többiek azonnal megkísérelték kimenteni őket” – tette hozzá a szóvivő.

Balinak, a világ legnépesebb muszlim országa egyetlen hindu szigetének tengerpartjait és más látványosságait évente turisták milliói keresik fel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »