Lesz-e mecset Ásotthalmon? És munkahely Borsodban?

Kell-e minaret Ásotthalomra? Strandolhatunk-e burkiniben a csongrádi tanyavilágban? Tiszteletre méltó vallás-e az iszlám? Egy lapon említhetjük-e a meleglobbit az imámokkal? 2016 novemberében ennél fontosabb kérdések nem léteznek a Kárpátok alatt – gondolhatnám, ha csak nemzeti radikális ismerőeim Facebook megosztásaiból és kommentpárbajaiból indulnék ki.

Toroczkai László ásotthalmi polgármester rendeletben tiltotta meg a mecsetépítést, a müezzin tevékenységét, a burka és a burkini viselését, valamint az azonos neműek házassága melletti kampányolást. Erre válaszol Orosz Mihály Zoltán, Érpatak vezetője nyílt levélben fordult a muszlim és keresztény közösséghez, „vallásgyalázásnak” nevezve az új szabályozást, különösen sérelmezve, hogy az „Isten törvényei szerint élő, tisztességes muszlim hívőket” összemossák a homoszexuális propagandával.

A helyzet az, hogy az esetről természetesen nekem is megvan a magam véleménye – és Isten ments, hogy ezt leírjam. Nem azért, mert nem vállalom – aki követi a Jobbegyenest, emlékezhet rá, hogy belementünk mi már nem is egy, nemzeti oldalon belüli ökölharcba is, ha úgy éreztük, fontos kérdéseket kell tisztázni a ringben. Éppen ezért nem mondom el, mit gondolok erről a vitáról.

Hírdetés

Mert ez minden, csak nem fontos.

Illetve nagyon is fontos lehetne – egy ideális világban, ahol a világnézeti kérdések tisztázásán túl már nem is maradt más feladatunk ezen a földön. Csakhogy 2016-ban Magyarország fényévnyi távolságra van az ideális világtól.

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »