Lesz-e Fradi-pláza a Népligetben?

Lesz-e Fradi-pláza a Népligetben?

Kocsis Máté szerint nem lesz ilyen beruházás, a PM szerint lesz. Kocsis válasz helyett inkább simicskázott.

Több hírportál is közreadta a Párbeszéd Magyarországért (PM) közleményét, amely szerint arról értesültek, hogy a Kubatov Gábor és Kocsis Máté vezette FTC Fidesz-közeli üzleti körökkel 65 000 négyzetméteres Fradi-pláza építését tervezi a Népligetben.

V. Naszályi Mártát, a PM elnökségi tagját megkérdeztük, mire alapozzák ezt az állításukat.

– Ezt olyan szakembertől tudjuk, aki évek óta megbízható forrás számunkra, így nem véletlenül álltunk ki erre a sajtótájékoztatóra. Úgy tudjuk, folyik a gondolkodás, előkészületben van egy tervezet egy 65 ezer négyzetméteres sport- és kereskedelmi funkciókat ellátó pláza építéséről. Ez körülbelül a Népliget egytizedét foglalná el, nagyjából akkora épületről beszélünk, mint a Művészetek Palotája. A beruházás az olimpia tervéhez kapcsolódik – mondta V. Naszályi Márta, aki bár nem vetette össze a 2024-es budapesti olimpiai hatástanulmánnyal a kiszivárgott információt, véleménye szerint a Népligeti klaszter tervezete is ebbe az irányba mutat. V. Naszályi Márta azt is elmondta, a pártban tudni vélik, hogy az úgynevezett Fradi-pláza Garancsi István cége, a Market Ztr. közreműködésével jönne létre.

A korábbi tervek szerint a Népligeti klaszterben négy olimpiai helyszín szerepel: a Népliget Aréna, a Népliget Gyeplabdaközpont, a Népliget Öttusaközpont és a Ferencváros labdarúgócsapatának otthona, a Groupama Aréna. Az öttusázók vívó-, és úszóversenyét a Népliget Arénában rendeznék, a lovaglásnak, futásnak és lövészetnek az öttusaközpont adna otthont. A vívók szintén a Népliget Arénában küzdenének meg egymással, az FTC stadionjában labdarúgó-mérkőzésekre és a rögbisek küzdelmeire kerülne sor.

A PM közleményéről, az abban foglaltakról több hírportál, így a Hír TV híroldala is beszámolt. Mindezek után értelemszerűen a legilletékesebbet próbáltuk megkérdezni arról, mi igaz a PM állításaiból.

Telefonon felhívtuk Kocsis Mátét, a Ferencvárosi Torna Club alelnökét, az FTC női kézilabda-szakosztály elnökségi tagját, Józsefváros polgármesterét, a Fővárosi Közgyűlés tagját és annak önkormányzati és rendészeti tanácsnokát, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökét, a Fidesz budapesti elnökét, a Fidesz kommunikációs igazgatóját, a Civilek a Palotanegyedért Egyesület tagját, egyben a Palotanegyed Újság alapítóját, aki szabadidejében szívesen focizik, olvas, hogy mit szól a fák irtásáról szóló vádakhoz, s a PM állításaihoz, amelynek életszerűségét a Fideszhez közelállók lapunknak megerősítették.

A politikus ellenségesen fogadta kérdésünket és az általa leírt, szó szerinti válaszához ragaszkodott. Íme: „Simicska Lajos tulajdonában álló médiafelületeken megjelent hírekkel ellentétben a Népligetben nem épül pláza. A PM nevű liberális szervezet hazugságaira egyebekben nem kívánok reagálni”.

Kocsis Máté azonban, aki a Ferencvárosi Torna Club alelnöke, az FTC női kézilabda-szakosztály elnökségi tagja, Józsefváros polgármestere, a Fővárosi Közgyűlés tagja és annak önkormányzati és rendészeti tanácsnoka, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, a Fidesz budapesti elnöke, a Fidesz kommunikációs igazgatója, a Civilek a Palotanegyedért Egyesület tagja, illetőleg a Palotanegyed Újság alapítója, s aki szabadidejében szívesen focizik, olvas, tévedett. A népligeti Fradi-pláza hírét ugyanis csaknem az egész sajtó hozta. Azok is, amelyeknek felületéhez Simicska Lajosnak semmi köze.

A PM információjával érdekes egybeesés, hogy Szabó Marcel, a jövő nemzedékek szószólója kedden épp a Népligetben mutatja be országgyűlési határozati javaslatát, s a Fatestvér Programot, amelynek keretében a fák védelmét munkatársaival faültetéssel mutatják be.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »