Lesérült, mégis Cristiano Ronaldót dicsérte

Lesérült, mégis Cristiano Ronaldót dicsérte

Portugália nyerte a labdarúgó-Európa-bajnokságot, miután a párizsi döntőben 1-0-ra legyőzte a házigazda Franciaországot. A rendes játékidőben nem született gól, a hosszabbítás második félidejében a csereként beálló Éder döntötte el a találkozót. Cristiano Ronaldo még az első félidő elején lesérült, hordágyon vitték le a pályáról. A döntő után a portugálok szövetségi kapitánya mégis őt dicsérte.

A portugáloknak most sikerült, ami az Eusebióval vagy Figóval fémjelzett generációiknak nem: megnyerték az Európa-bajnokságot. A döntő legjobbjának választott Pepe szerint végig hittek magukban. „Az edzőnk már az első naptól kezdve azt mondta, hogy gólokat fogunk rúgni. Az első gólt azért, hogy kijussunk az Eb-re, a másodikat pedig azért, hogy megnyerjük, és meg is nyertük! Nem véletlen volt, hanem egy alázatos csapat kemény munkájának az eredménye” – mondta Pepe, a portugál védő.

Bár Cristiano Ronaldót 25 perc után le kellett cserélni, a portugálok szövetségi kapitánya szerint így is sokat tett a győzelemért. „A csapatkapitányunk mindent beleadott. Sokszor sokan kritizálták, de ismét bebizonyította, hogy fantasztikus benne a csapatszellem. Mindent megtett, ami lehetséges, hogy folytathassa a játékot. Ez nem sikerült, de az öltözőben és a kispadon nagyon fontos volt a jelenléte. Mindvégig támogatott engem abban, hogy eljussanak az üzenetek a csapattársaihoz. Bátorította őket. Azt mondta nekik, hogy ez a mi napunk. Ebben ugyanolyan erősen hitt, mint én” – fogalmazott Fernando Santos.

Elismeréssel nyilatkozott a francia edző

Portugália a csoportkörből három döntetlen után jutott tovább, és az egyenes kieséses szakaszban csak az elődöntőt nyerte meg a rendes játékidőben. A franciák szövetségi kapitánya szerint mégsem érdemtelenül nyerte meg a kontinenstornát. „A győztes mindig megérdemli. Ahogy a döntő előtt is mondtam, nem véletlenül jutottak el ide. Ez az első, hogy egy, a csoportjában harmadikként végző csapat megnyeri a bajnokságot. Igen, lehet, hogy nem nyertek sok meccset, de végül mégis ők lettek az Európa-bajnokok. A mai volt a legfontosabb mérkőzés, és ezt megnyerték a hosszabbításban. Ezt nem lehet elvenni tőlük, nem véletlenül jutottak el ide” – nyilatkozta a francia edző.

A franciák házigazdaként még sosem vesztettek nagy világesemény döntőjében, ez a sorozat most megszakadt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »