Leonardo da Vinci hangszere is megszólal a székesfehérvári nyáresti templomi koncertsorozaton

Leonardo da Vinci hangszere is megszólal a székesfehérvári nyáresti templomi koncertsorozaton

A Leonardo da Vinci ötlete nyomán készült egyedülálló hangszer, a viola organista is megszólal Székesfehérvár nyáresti templomi koncertsorozatán, a Harmonia Albensisen.

Az idén tizennegyedik alkalommal megszervezett komolyzenei programsorozat június 30-án, csütörtökön veszi kezdetét, ekkor a Da Vinci hangja című nyitóelőadáson Sławomir Zubrzyczki lengyel zongoraművész, zeneszerző és hangszerkészítő a Szent István-bazilikában szólaltatja meg a Leonardo da Vinci ötlete nyomán készült billentyűs-vonós hangszert.

Július 7-én a Szent Imre-templomban a Nemzedékek párbeszéde című koncert várja a zenebarátokat. Karasszon Dezső orgonaművész két kiváló gordonkaművész gyermekével, Dénessel és Eszterrel együtt lép fel. Több száz évet átölelő, különleges műsorukhoz Mendelssohntól Bachon át a 20. századig válogattak zeneműveket. 

Július 14-én a megújult Szent István-bazilikában a Donna Sante című esten lép fel Boross Csilla operaénekes az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral, a Primavera Kórussal, az Alba Regia Vegyeskarral, a Vox Mirabilis Kamarakórussal és az Ars Musica Kórussal. A koncerten Medveczky Ádám vezényel.

Zárásként július 21-én A zene lelke című koncert várja a közönséget a ciszterci templomban. Az esten az Anima Musicae kamarazenekar szerepel, amely fiatal muzsikusokból áll, mentoruk, szakmai tanácsadójuk Rolla János, a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeti vezetője.

A részletes program elérhető ITT.

Forrás: MTI

Fotó: Programturizmus.hu; Turizmus.székesfehérvár.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »