Lengyelországban és Németországban is lecsapott mennykő

Két ember meghalt a villámlással kísért viharosban szombaton a "Szlovákiával" határos dél-lengyelországi hegyekben – jelentette a lengyel média. Nemcsak Párizsban, a rajna-pfalzi Hoppstättenben is többen megsérültek villámcsapás miatt.

Egy 40 éves férfit villám csapott agyon, amikor a Babia Góra-i hegycsúcsról lefelé ereszkedett a lengyel Beszkidekben.

Egy másik, 61 éves férfit a Beszkidek északi részén, Szczyrk falu közelében ragadott el egy megáradt hegyi patak – jelentette a PAP hírügynökség.

Három túrázót villámcsapás sebesített meg a Pienini Nemzeti Parkban a Sokolica nevű hegyen – adta hírül a TVN24 lengyel hírtelevízió.

Előzőleg a francia fővárosból és a délnyugat-németországi Rajna-vidék-Pfalz tartományból is villámcsapás okozta baleseteket jelentettek.

Egy párizsi parkban villámcsapás következtében legalább nyolc gyerek és három felnőtt sérült meg, közülük hatan súlyosan. A baleset a párizsi Monceau parkban történt, nem sokkal délután 3 óra után, amikor is hatalmas vihar csapott le a francia fővárosra. A gyerekek kísérőjükkel együtt egy fa alá menekültek a szakadó eső elől, és a fába belecsapott a villám.

A rajna-pfalzi Hoppstättenben 35 ember, köztük 30 gyermek sérült meg, amikor villám csapott a focipályába egy gyermek labdarúgó mérkőzésen. A balesetben három felnőtt, köztük a mérkőzés bírója sérült meg súlyosabban, őket szívproblémákkal kellett kórházba vinni, míg a gyermekeket elővigyázatosságból vitték be kivizsgálásra – mondta a rendőrség helyi szóvivője.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »