Lengyelország magyarázatot vár a németektől a növekvő terrorizmusra

Beata Szydło lengyel miniszterelnök felhívta a német szövetségi kormányt, hogy adjon magyarázatot az országban újabban történő erőszakos támadásokra – közölte a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Magyar Menedék - Badiny

„Az elmúlt hetekben napi szinten hallottunk terrortámadásokról. Ezek az események a lengyel polgárokat is sokkolták” – mondta Szydło kedden arra is utalva, hogy a vasárnapi, Reutlingenben elkövetett támadásban egy szír menekült megölt egy lengyel nőt. A lengyel miniszterelnök szerint, kormánya magyarázatot vár arra, mi folyik Németországban, mivel „mindez csupán a határ túloldalán történik”.

Lengyelország konzervatív kormánya kritikusan szemléli Németország menekülteket befogadó politikáját, és elutasítja a kötelező betelepítési kvótát is, amely elosztaná az EU országai között az érkező migránsokat. Szydło szavaihoz hasonló szellemben szólalt meg Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter is, aki úgy vélekedett, a német titkosszolgálatok és politikusok felelősek a nemzetbiztonsági helyzetért. „Azt várjuk tőlük, hogy megmagyarázzák ezeket az eseteket” – mondta, azt sugallva, hogy az Európába érkező migránshullám kapcsolatban áll a növekvő terrorizmussal.

politico.eu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »